Την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στο χώρο διεξαγωγής εκδηλώσεων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς (ΕΒΕΠ) η 1η Ημερίδα του Κέντρου Προώθησης Νεοφυών Επιχειρήσεων του Δήμου Πειραιά.

Στο πλαίσιο της ημερίδας, που αποσκοπεί στην ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για το έργο «Δράσεις Προώθησης Νεοφυών Επιχειρήσεων Δήμου Πειραιά», θα παρουσιαστούν οι προσφερόμενες από το Κέντρο υπηρεσίες υποστήριξης των νεοφυών επιχειρήσεων, ενώ ακαδημαϊκοί και παραγωγικοί φορείς του τόπου θα συζητήσουν για τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις ανάπτυξης της καινοτομίας και της νεοφυούς επιχειρηματικότητας για τον Πειραιά του 2030.

Την ημερίδα θα τιμήσει με τη συμμετοχή του και ο αρμόδιος υφυπουργός για την Έρευνα και Καινοτομία, Χρίστος Δήμας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο εκδηλώσεων του ΕΒΕΠ (ώρα έναρξης 16:00), που βρίσκεται επί της οδού Γεωργίου Κασιμάτη (τέως Λουδοβίκου) 1, στην πλατεία Οδησσού (2ος όροφος).

Συντονιστής της Ημερίδας θα είναι ο Δημήτρης Καρύδης, αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Δήμου Πειραιά.

Μετά τους χαιρετισμούς και την εναρκτήρια ομιλία του δημάρχου Πειραιά, Γιάννη Μώραλη, θα ακολουθήσουν οι εργασίες της ημερίδας (Α’ Μέρος: «Κατανοώντας τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις για την ανάπτυξη της νεοφυούς επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα», Β’ Μέρος: «Από το όραμα στη δράση για τον μετασχηματισμό της οικονομίας του Πειραιά: Δράσεις στήριξης και προώθησης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας»), που περιλαμβάνουν και στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Προκλήσεις, ευκαιρίες και προτάσεις για τον μετασχηματισμό της τοπικής και γαλάζιας οικονομίας στον Πειραιά».