Μερικά βήματα απομένουν ακόμη, το πρώτο από τα οποία είναι η αποστολή της συμφωνίας (του κυβερνητικού συνασπισμού) σε όλους τους εταίρους του συνασπισμού, για να αποσαφηνίσουν το κείμενο και περιμένουμε τα σχόλιά τους, δήλωσε σήμερα στο δίκτυο bTV ο συμπρόεδρος του κόμματος «Συνεχίζουμε την Αλλαγή» Κίριλ Πέτκοφ.

«Εάν όλα είναι εντάξει, ελπίζουμε να έχουμε μια οριστική συμφωνία μέχρι την Τετάρτη, η οποία θα περιλαμβάνει όλες τις πολιτικές και την κατανομή των υπουργείων», πρόσθεσε.

Ο Πέτκοφ δήλωσε ότι του αρέσει να αναφέρει τη συμφωνία συνασπισμού ως «συμβόλαιο», γιατί όπως ακριβώς σε ένα συμβόλαιο όλοι πρέπει να φέρουν την ευθύνη τους, και οι κοινές συμφωνίες δεν είναι απλώς συστάσεις, αλλά θα είναι μέρος του σχεδίου δράσης. «Ελπίζω πραγματικά ότι θα έχουμε ένα προτεινόμενο νέο υπουργικό συμβούλιο μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας», δήλωσε.

Την ευθύνη θα έχουν οι εταίροι του συνασπισμού και τα πρόσωπα που αυτοί έχουν ορίσει. Κάθε κόμμα θα μπορεί να ορίσει τους καλύτερους υποψηφίους του, που πιστεύει ότι είναι οι πλέον κατάλληλοι για το αρμόδιο υπουργείο, είπε ο Πέτκοφ, σημειώνοντας ότι ακόμη και οι υφυπουργοί θα επιλεγούν από τον διορισμένο υπουργό.

«Θα επιτρέψουμε στους ίδιους τους υπουργούς να επιλέξουν τις ομάδες τους και θα απαιτήσουμε αποτελέσματα από αυτούς. Κάθε κόμμα θα έχει την ελευθερία να επιλέξει τους υποψηφίους του και δεν θα επέμβουμε», δήλωσε.

Ο Πέτκοφ είπε ότι εξεπλάγη που δεν υπάρχει ούτε ένα θέμα που να προκαλεί μεγάλη πίεση μέχρι στιγμής. «Το μόνο που προκάλεσε εντάσεις, το οποίο ξεκαθαρίσαμε, ήταν όταν έπρεπε να εγκριθεί ο προϋπολογισμός» σχολίασε, αναφερόμενος στις συνομιλίες μεταξύ των εταίρων.