«Αυτή τη φορά θα έρθουν να ψηφίσουν πολλοί νέοι άνθρωποι στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ – δεν φαντάζεστε πόσοι θα είναι. Ένα μεγάλο δυναμικό νεολαίας θα εμφανιστεί και θα το δείτε στην κάλπη» τόνισε ο Κώστας Σκανδαλίδης σε δηλώσεις του στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο» της ΕΡΤ, αναφερόμενος στις εκλογές που διεξάγονται σήμερα για την εκλογή νέου προέδρου στο ΚΙΝΑΛ.

Το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ προέβη στην εκτίμηση ότι αυτοί που θα πάνε σήμερα στις κάλπες για τις εσωκομματικές εκλογές του Κινήματος Αλλαγής θα είναι περισσότεροι από 200 χιλιάδες.

«Η ανανέωση είναι απαραίτητη και πρέπει να γίνεται μαζικά» ανέφερε, ενώ σε ό,τι αφορά τον ίδιον υπογράμμισε ότι «είμαι θιασώτης αυτής της προσπάθειας, γιατί οι εποχές αλλάζουν και η νέα γενιά πρέπει να έρχεται στο προσκήνιο».

Παραλλήλισε, μάλιστα, τη σημερινή συγκυρία με το 1974, όταν «εμείς ήμασταν νέοι και οι νέοι άνθρωποι έφτιαξαν το πολιτικό σύστημα. Το ίδιο πρέπει να γίνει και τώρα».

Ο Κώστας Σκανδαλίδης δήλωσε επίσης ότι «Το θέμα είναι ότι ξεκινά μια νέα εποχή και οι νέες γενιές πρέπει να βγουν μπροστά και το ΠΑΣΟΚ έχει και τη δυνατότητα και τα στελέχη και την εμπειρία και τις προγραμματικές επεξεργασίες, που έγιναν με τη Φώφη Γεννηματά, και όλη την υποδομή και τη βάση για να εξελιχθεί σε ένα μεγάλο κόμμα».

Σχετικά με τη σημερινή ψηφοφορία για την ανάδειξη προέδρου στου ΚΙΝΑΛ, ο Κώστας Σκανδαλίδης σημείωσε πως θεωρεί παράταιρο να ψηφίζουν στελέχη άλλων κομμάτων για πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, φέρνοντας ως παράδειγμα ότι «δεν μπορεί να ψηφίζει υπουργός της ΝΔ σε εκλογές του ΚΙΝΑΛ».

«Αντίθετα», τόνισε, «ένας άνθρωπος που ήταν σε άλλο κόμμα, στον ΣΥΡΙΖΑ ή στη ΝΔ, είναι καλοδεχούμενος. Να έρθει να ψηφίσει και να γίνει μέλος ή φίλος ή ό,τι επιλέγει».