Με το διπλό στις αποσκευές του επιστρέφει από την Κρήτη ο Ολυμπιακός. Οι Ερυθρόλευκοι με πρωταγωνιστή τον Παπέ Αμπού Σισέ, που σκόραρε δύο γκολ, επικράτησαν του ΟΦΗ στο Γεντί Κουλέ με 3-1, για την 12η αγωνιστική της Superleague.Mute

Μια νίκη που ήρθε με ανατροπή, με τον Σισέ στο 24’ να ισοφαρίζει το γκολ του Διαμαντή (16’). Στο 49’ ο Σενεγαλέζος σέντερ μπακ έκανε το 2-1 και στο 60’ ο Ρόνι Λόπες «σφράγισε» τη νίκη των Πειραιωτών. Με αυτό το τρίποντο ο Ολυμπιακός έφτασε τους 32 βαθμούς και βρίσκεται στο +9 από την ΑΕΚ και στο +13 από τον ΠΑΟΚ, που έχουν ένα ματς λιγότερο.

Οι Ερυθρόλευκοι επιστρέφουν στη βάση τους και αρχίζουν την προετοιμασία τους για το ευρωπαϊκό παιχνίδι που ακολουθεί με την Αντβέρπ στο Βέλγιο (10/12), για την 6η και τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Ετσι παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε τον Ολυμπιακό με τον Βατσλίκ μπροστά από την εστία και τους Λαλά, Μπα, Σισέ και Ρέαμπτσιουκ στην τετράδα της άμυνας. Οι Εμβιλά και Μπουχαλάκης ήταν στα χαφ, με τους Μασούρα, Αγκιμπού και Ρόνι Λόπες πίσω από τον Ελ Αραμπί. Από την άλλη, ο Νίκος Νιόπλιας ξεκίνησε τον ΟΦΗ με τους Επασί, Μαρινάκη, Βούρο, Διαμαντή, Μπαλογιάννη, Τοράλ, Μεγιάδο, Ντε Γκούζμαν, Φαν Ντάινεν, Λάμπρου και Καστάνιος.

Προηγήθηκε ο ΟΦΗ

Ο Ολυμπιακός πήρε από την αρχή την κατοχή της μπάλας και προσπάθησε να βρει τα κενά στην άμυνα των γηπεδούχων. Στο 6’, μετά το φάουλ που εκτέλεσε ο Ρόνι Λόπες, η μπάλα στρώθηκε στον Ρέαμπτσιουκ, αυτός σούταρε, αλλά την έστειλε άουτ. Δύο λεπτά αργότερα, ο Καστάνιος έκανε το γυριστό μέσα από την περιοχή του Ολυμπιακού, αλλά ο Βατσλίκ ήταν στη σωστή θέση και «καθάρισε» τη φάση. Στο 12’ ο Μπα γύρισε προς τα πίσω, ο Καστάνιος μπήκε στη πορεία της μπάλας και προσπάθησε να κλέψει, αλλά ο Βατσλίκ βγήκε γρήγορα και έπεσε σωτήρια στα πόδια του, ενώ στη συνέχεια μπλόκαρε μπροστά από τον Λάμπρου.

Στο 16’ οι Κρητικοί κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ από στημένη φάση. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα στρώθηκε στον Διαμαντή και αυτός με γυριστό νίκησε τον Βατσλίκ για το 1-0. Μετά το γκολ των γηπεδούχων οι Ερυθρόλευκοι ανέβασαν την πίεσή τους και άρχισαν να ψάχνουν την ισοφάριση. Στο 21’ ο Αγκιμπού έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Ευκαιρίες και ισοφάριση με Σισέ

Τρία λεπτά αργότερα οι πρωταθλητές άγγιξαν το γκολ με τον Ρόνι Λόπες. Ο Ρεάμπτσιουκ έκανε το γέμισμα από αριστερά, ο Ρόνι Λόπες στο δεύτερο δοκάρι σούταρε, αλλά ο Επασί απέκρουσε. Στην εξέλιξη της φάσης ο Λαλά έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα κατέληξε κόρνερ.

Μετά την εκτέλεση του κόρνερ, η μπάλα έφτασε στον Εμβιλά, αυτός από δεξιά έκανε την σέντρα και ο Σισέ με κεφαλιά την έστειλε συστημένη στα δίχτυα του Επασί για το 1-1. Οι Ερυθρόλευκοι απάντησαν άμεσα και πριν το μισάωρο έφεραν το παιχνίδι στα ίσια. Στο 35’ ο Αγκιμπού Καμαρά εκτέλεσε το φάουλ που είχαν κερδίσει οι Πειραιώτες, ο Ελ Αραμπί έπεσε στο έδαφος, ζήτησε πέναλτι, αλλά ο διαιτητής σταμάτησε τη φάση για οφσάιντ.

Στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με τον φωτεινό πίνακα στο Γεντί Κουλέ να δείχνει 1-1.

Διπλό χτύπημα με Σισέ και Ρόνι Λόπες

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Πειραιώτες αποφασισμένοι να πάρουν τη νίκη και να κάνουν την ολική ανατροπή. Στο 49’ η πίεσή τους έφερε αποτέλεσμα, με τον Παπέ Σισέ να σκοράρει για δεύτερη φορά στο παιχνίδι και να κάνει το 2-1. Ο Εμβιλά έκανε το γύρισμα από αριστερά και ο Σενεγαλέζος αμυντικός με σουτ από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Επασί.

Στο 58’ οι Ερυθρόλευκοι έφτασαν δύο φορές κοντά στο 3-1, αλλά ο Επασί αρχικά έδιωξε το σουτ του Αγκιμπού Καμαρά, ενώ στην εξέλιξη της φάσης το σουτ του Εμβιλά έφυγε άουτ.

Ο,τι δεν κατάφερε ο Αφρικανός και ο Γάλλος, το έκανε δύο λεπτά αργότερα ο Ρόνι Λόπες. Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός κατέβασε ωραία την μπάλα μέσα στην περιοχή των Κρητικών, απέφυγε τους αντιπάλους του και με εξαιρετικό πλασέ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-1. Εντυπωσιακή κίνηση και πανέμορφο γκολ από τον άσο των πρωταθλητών Ελλάδας.

Στο 66’ ο Μαρτίνς έκανε την πρώτη του αλλαγή, με τον Μαντί Καμαρά στη θέση του Ανδρέα Μπουχαλάκη, με τον Νίκο Νιόπλια δύο λεπτά αργότερα να κάνει τρεις αλλαγές. Ο τεχνικός της κρητικής ομάδας έβαλε στο παιχνίδι τους Γιάννου, Καμάου και Τσιλιανίδη και έβγαλε τους Καστάνιος, Λάμπρου και Φαν Ντάινεν.

Ευκαιρίες με Μαντί Καμαρά και Σισέ

Στο 71’ ο Ολυμπιακός απείλησε με τον Μαντί Καμαρά. Ο Αφρικανός μέσος έκανε το σουτ, αλλά ο Επασί απέκρουσε σε κόρνερ. Μετά την εκτέλεση, ο Καμαρά σέντραρε από δεξιά, ο Σισέ πήρε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά ο Επασί απέκρουσε. Στην εξέλιξη της φάσης οι Μπα και Ελ Αραμπί δεν κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα.

Δέκα λεπτά αργότερα ο Μαρτίνς έκανε τη δεύτερη αλλαγή του, με τον Ονιεκούρου αντί του Μασούρα, με τον Πορτογάλο προπονητή να ολοκληρώνει τις κινήσεις του με τους Τικίνιο και Βαλμπουενά αντί των Ελ Αραμπί και Ρόνι Λόπες.

Στο 90+1’ οι Κρητικοί απείλησαν με τον Στάικο, ο οποίος είχε περάσει στο παιχνίδι 89’, με τον Βατσλίκ όμως να… ίπταται και να διώχνει σε κόρνερ. Στα τελευταία λεπτά δεν άλλαξε κάτι, με το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή να βρίσκει τον Ολυμπιακό νικητή με 3-1.