Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα η κακοκαιρία που χτυπά από τις πρώτες πρωϊνές ώρες σήμερα Σάββατο τη χώρα μας.

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών βροχές και καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν μέχρι αργά το απόγευμα του Σαββάτου σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Στην Καλαμάτα

Ζημιές έχουν σημειωθεί στην παραλιακή οδό Ναυαρίνου, στην Καλαμάτα αφού κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή η θάλασσα βγήκε στο δρόμο. Η αστυνομία, έχει κλείσει από τις 11:00 σήμερα το πρωί, τον παραλιακό δρόμο ενώ συνεργεία του δήμου, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που δημοσίευσε η ΕΡΤ, εργάζονται για να απομακρύνουν τα φερτά υλικά που βρίσκονται στο οδόστρωμα.

Κλειστός είναι και ο δρόμος στο Ακρογιάλι του δήμου Δυτικής Μάνης που οδηγεί στις Κιτριές, ενώ και εκεί έχουν σημειωθεί ζημιές.Στο Μεσολόγγι

Δύσκολη νύχτα πέρασαν οι κάτοικοι στο Μεσολόγγι με την κακοκαιρία, καθώς η σφοδρή βροχόπτωση μετέτρεψε σε ποτάμια τους δρόμους και κεντρικά σημεία της πόλης. Προβλήματα εντοπίστηκαν και στο Αιτωλικό και στο Νεοχώρι αλλά και περιοχές του δήμου Ξηρόμερου.


Στην Αιτωλοακαρνανία επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, που αποτελούνται από 50 πυροσβέστες με 23 οχήματα, ενώ έχει αναπτυχθεί η ομάδα ορμητικών νερών της 6ης Ε.Μ.Α.Κ. από την Πάτρα με διασωστική λέμβο, καθώς και ένα ερπυστριοφόρο όχημα.

Τουλάχιστον 15 σπίτια έχουν πλημμυρίσει στο χωριό Καραϊσκάκης. Προβλήματα από τον μεγάλο όγκο νερού καταγράφονται και στο χωριό Βασιλόπουλο, όπου σπίτια και γεωργικές καλλιέργειες πλημμύρισαν. Μάλιστα, ο Δήμος Ξηρομέρου εφιστά την προσοχή στους κατοίκους που κινούνται ανάμεσα από τα δύο χωριά τονίζοντας ότι πρέπει να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις.