Ο Ολυμπιακός μετά το σπουδαίο διπλό στο Μιλάνο, «άλωσε» και το Καζάν, επικρατώντας και της φορμαρισμένης Ούνικς στην παράταση με 87-84 και «εδραιώθηκε» στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας.

Οι ερυθρόλευκοι παίζοντας εξαιρετικές άμυνες πέρασαν από τη Ρωσία και πλέον έχουν μπροστά τους μια τεράστια ευκαιρία τον Δεκέμβριο να βελτιώσουν ακόμη περισσότερο το ρεκόρ τους (9-4) και να διεκδικήσουν με ακόμη μεγαλύτερες αξιώσεις το πλεονέκτημα έδρας.

Συγκεκριμένα, μετά τα δυο μεγάλα διπλά με Αρμάνι και Ούνιξ, έρχεται και τρίτο εκτός έδρας παιχνίδι στο Βελιγράδι με τον Ερυθρό Αστέρα, στην «καυτή» Χάλα Πιονίρ, με τον Ολυμπιακό όμως να έχει τη δυνατότητα να φύγει με νίκη και από εκεί και να φτάσει να κυνηγάει ακόμη και την πρώτη θέση μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου, αλλά και του 2021.

Το πρόγραμμα των Πειραιωτών για τον πρώτο γύρο έχει παιχνίδια στα μέτρα τους, ενώ το 2021 θα κλείσει με ντέρμπι με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ΣΕΦ, στο ξεκίνημα του δεύτερου γύρου.

Μέχρι τότε όμως ο Ολυμπιακός εκτός από τον Ερυθρό Αστέρα, έχει δυο σερί ματς στο ΣΕΦ, όπου παραμένει αήττητος, με Μπάγερν και Βιλερμπάν και μπορεί βάση δυναμικότητας και φορμαρίσματος να κάνει το 3/3 που θα τον φέρει στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ στην πρώτη τριάδα και ενδέχεται και ακόμη ψηλότερα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ολυμπιακός λοιπόν μπορεί ακόμη και το 4/4 στο τέλος του πρώτου γύρου και να πάει στο ματς με την ΤΣΣΚΑ με ρεκόρ 13-4.

Το πρόγραμμα του Ολυμπιακού για το 2021:

9/12 Ερυθρός Αστέρας – Ολυμπιακός 20:00
15/12 Ολυμπιακός – Μπάγερν 21:00
17/12 Ολυμπιακός – Βιλερμπάν 21:00
23/12 Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 21:00

1η αγωνιστική δεύτερου γύρου

29/12 Ολυμπιακός – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 21:00