Η αξιωματική αντιπολίτευση της Τουρκίας έβαλε στο στόχαστρό της, τις οικονομικές πολιτικές του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αφότου η τουρκική λίρα συνεχίζει να ολισθαίνει έναντι του δολαρίου.

Ο επικεφαλής του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, δήλωσε για τον Ερντογάν πως: «Όσο μιλάει ανεβαίνει το δολάριο».

Μιλώντας σε ενημερωτική εκπομπή του δικτύου FOX, ο Κιλιτσντάρογλου δήλωσε συγκεκριμένα, θέτοντας κάποια ερωτήματα για τον Τούρκο πρόεδρο: «Όσο μιλάει γιατί ανεβαίνει το δολάριο; Γιατί χάνει αξία η τουρκική λίρα; Μα γίνεται όταν μιλάει ο Πρόεδρος Δημοκρατίας μιας χώρας, η οικονομία της να γίνεται άνω κάτω; Μα όσο μιλάς βουλιάζεις τη χώρα. Όσο μιλάει. Μα για όνομα του Αλλάχ σιώπησε πια! Σιώπησε πια… Να φτωχοποιήσουμε δηλαδή την Τουρκία, να γίνει πολύ φτωχή, να πουλήσουμε την φτώχεια της Τουρκίας, για να έρθει σε εμάς συνάλλαγμα. Μα για όνομα του Θεού.  Σε ποιο βιβλίο οικονομίας τα γράφει αυτά; Λέει ότι έγραψε βιβλίο αλλά για όνομα του Αλλάχ, πες μας ποιο είναι αυτό το βιβλίο;» διερωτήθηκε ο Κιλιντσάρογλου.

Κοίτα πως κατάντησες την πατρίδα

«Κύριε Ερντογάν τι έλεγες; Πώς το νόμισμα είναι σαν τη σημαία. Σαν τον Εθνικό ύμνο. Συμβολίζει το κύρος τη δύναμη και την ανεξαρτησία μιας χώρας Και πραγματικά σωστά έλεγες. Είχες δηλώσει πώς το κύρος του νομίσματος είναι το κύρος της χώρας. Πού ήσουν και που έφτασες… Αν και αυτά έλεγες στο παρελθόν, κοίτα σήμερα στην κατάσταση στην οποία κατάντησες την πατρίδα» δήλωσε και η πρόεδρος του του «Καλού Κόμματος» Μεράλ Ακσενέρ.