Η μεγάλη διασπορά του κορωνοϊού και τα αυξημένα κρούσματα στην Ευρώπη αναγκάζουν την UEFA να πάρει νέα μέτρα προστασίας κατά του Covid-19.

Όπως έγινε γνωστό το απόγευμα της Πέμπτης (2/12), η κλήρωση για τη φάση των «16» του Champions League, αλλά και οι αντίστοιχες για τα πλέι οφ σε Europa και Conference League που είναι προγραμματισμένες για την ερχόμενη Δευτέρα (13/12) στη Νιόν της Ελβετίας (13:00-15:30), θα πραγματοποιηθούν χωρίς την παρουσία εκπροσώπων των ομάδων.

Οι παράγοντες των συλλόγων θα κάνουν δηλώσεις για τις κληρώσεις μέσω διαδικτύου, όπως γίνεται στις συνεντεύξεις Τύπου, σε αντίθεση με ότι συνέβη στις κληρώσεις του περασμένου Αυγούστου, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν παρουσία εκπροσώπων.

Αυτό πρακτικά θα επηρεάσει και τον Ολυμπιακό, ο οποίος εάν τερματίσει δεύτερος στον όμιλο του Europa League που είναι και το πιθανότερο με τα τωρινά δεδομένα, θα βρεθεί στην κλήρωση της ερχόμενης Δευτέρας (13/12) για τα πλέι οφ του Europa League.

Σε αυτή την περίπτωση, οι εκπρόσωποι των Πειραιωτών θα παρακολουθήσουν την διαδικασία μέσω διαδικτύου και με τον αντίστοιχο τρόπο θα σχολιάσουν την κλήρωση.