Στο «κόκκινο» είναι το Σύστημα Υγείας στην Ήπειρο, καθώς την τελευταία διαθέσιμη ΜΕΘ κορωνοϊού κατέλαβε 28χρονος ανεμβολίαστος στα Γιάννενα. Ο άνδρας, ο οποίος νόσησε από κοροναϊό πριν από λίγες μέρες, παρέμενε στο σπίτι του, η υγεία του όμως επιδεινώθηκε ραγδαία και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα.

Διασωληνώθηκε άμεσα

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, εκεί οι γιατροί έκριναν ότι η κατάστασή του απαιτεί διασωλήνωση και, αφού αυτή έγινε, μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όπου υπήρχε και η τελευταία διαθέσιμη κλίνη ΜΕΘ.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες από τη διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, εξετάζεται η δημιουργία και τρίτης ΜΕΘ covid στο Νοσοκομείο, κάτι που αν γίνει χωρίς την παράλληλη ενίσχυση με προσωπικό, όπως τονίζουν εκπρόσωποι των εργαζομένων, θα οδηγήσει σε περαιτέρω συρρίκνωση των χειρουργείων.

Πόσες χειρουργικές αίθουσες λειτουργούν

Σημειώνεται ότι ήδη λειτουργούν μόνον οι πέντε από τις οχτώ χειρουργικές αίθουσες που διαθέτει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Στο ίδιο νοσοκομείο, ήδη, έχουν ξεκινήσει η εργασίες ενίσχυσης του συστήματος high flow παροχής οξυγόνου, καθώς το υφιστάμενο σύστημα δεν επαρκεί για τις αυξημένες ανάγκες νοσηλείας στις τρεις μονάδες λοιμωδών και στις δύο ΜΕΘ που λειτουργούν.