Με την κάλπη των εκλογών του ΚΙΝΑΛ να πλησιάζει και την αντίστροφη μέτρηση για την ερχόμενη Κυριακή να έχει ξεκινήσει, οι υποψήφιοι πρόεδροι της παράταξης δίνουν την τελευταία μάχη για την εκλογή τους στην ηγεσία του κόμματος.

«Είναι ένα κάλεσμα για μια γιορτή Δημοκρατίας», είπε ο υποψήφιος πρόεδρος και πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στο Live News του MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, αναφορικά με τις εκλογές του ΚΙΝΑΛ.

«Είναι μια ανοιχτή και συμμετοχική διαδικασία για όλους τους πολίτες. Θέλουμε τη φωνή του πολίτη, δίνουμε την εξουσία στον πολίτη να αποφασίσει πώς θα προχωρήσει αυτό το κίνημα και τι προοπτική θέλει να δώσει», σημείωσε ο κ. Παπανδρέου, τονίζοντας ότι στη διαδικασία θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης από τον κοροναϊό.

«Μπορώ να κάνω την παράταξη μεγάλη ξανά»

Ο πρώην πρωθυπουργός μοιράστηκε τις σκέψεις του για την παράταξη για την οποία είπε ότι έχει «μια ευθύνη απέναντί της».

«Θέλω να φτιάξουμε μια ισχυρή δημοκρατική παράταξη και πάλι. Μπορώ να κάνω την παράταξη μεγάλη ξανά», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει η ανάγκη στην κοινωνία «για μια μεγάλη δημοκρατική παράταξη. Αυτό που χαρακτηρίζει την παράταξη είναι ότι είμαστε μια δύναμη συμμετοχική, προοδευτική και μεγάλων μεταρρυθμίσεων. Κάναμε σημαντικές και μεγάλες αλλαγές που όλοι υμνούν, όπως η Διαύγεια, η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, όμως, έχουμε πολύ δουλειά ακόμα να κάνουμε», προσέθεσε.

«Αντίπαλος είναι η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ – Δεν βλέπω συνεργασία με κανέναν»

Στόχος του Γιώργου Παπανδρέου, όπως τον περιέγραψε στο MEGA, είναι το άνοιγμα προς όλα τα δημοκρατικά τόξα.

«Είμαστε μια παράταξη που θα φέρει μεταρρυθμίσεις, θα διευρύνουμε την απήχησή μας και από αριστερά και από δεξιά. Είμαστε διαφορετικοί, έχουμε άλλη αντίληψη, δεν μπαίνουμε στο στενό επίπεδο αριστεράς-δεξιάς. Να κάνουμε το ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ πόλο της προοδευτικής παράταξης. Να είμαστε εμείς ο πόλος της προόδου», σημείωσε.

Πολιτικοί αντίπαλοι για τον πρώην πρωθυπουργό είναι τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όσο και ο Αλέξης Τσίπρας.

«Αντίπαλος είναι η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν βλέπω συνεργασία με κανέναν. Ο βασικός μου στόχος είναι να γίνουμε εμείς ο καταλύτης. Δεν είναι απαραίτητο να πάω με κάποιον. Ο στόχος ο δικός μου είναι να γίνουμε κυβερνητική πλειοψηφία. Το αισθάνομαι ρεαλιστικό, ήμουν πρωθυπουργός του 45% του ελληνικού λαού», είπε χαρακτηριστικά.

Όπως τόνισε ο κ. Παπανδρέου, σε περίπτωση που εκλεγεί, θα φέρει «την επανάσταση του αυτονόητου» – μία δέσμευσή του από την περίοδο που ήταν πρωθυπουργός – «δηλαδή, ψηφιακό κράτος, πράσινη ανάπτυξη, διαφάνεια», εξήγησε.

«Παλεύω να κάνω μεγαλύτερη την παράταξη. Εφόσον εκλεγώ, και πιστεύω ότι θα εκλεγώ, μπορώ να τη μεγαλώσω και να την αναδείξω διεθνώς», υποστήριξε.

Σε περίπτωση που ο ίδιος δεν περάσει στο δεύτερο γύρο, ρωτήθηκε από τον Νίκο Ευαγγελάτο αν θα στηρίξει κάποιον από τους συνυποψηφίους του:

«Θα είμαι πάντα κοντά σε αυτό τον χώρο να στηρίζω από κάθε μετερίζι. Εγώ θα στηρίξω την παράταξη», απάντησε ο Γιώργος Παπανδρέου.