«Και στο πέρασμά του από την Κοζάνη ο κ. Τσίπρας ανέδειξε το χάσμα που τον χωρίζει απο την αλήθεια και την πραγματικότητα», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, για την επίσκεψη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Κοζάνη.

Ο κ. Οικονόμου τόνισε πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «παραβλέπει εσκεμμένα το γεγονός ότι τα πιο κραταιά συστήματα υγείας στην Ευρώπη αντιμετωπίζουν πρωτοφανή πίεση και στέλνουν ασθενείς ακόμα και σε άλλες χώρες».

«Παραβλέπει εσκεμμένα το γεγονός», προσέθεσε, «ότι η μία μετά την άλλη κυβερνήσεις σ’ όλο τον κόσμο λαμβάνουν μέτρα ανάλογα με αυτά που ήδη εφαρμόζει η κυβέρνησή μας για την ανάσχεση της πανδημίας».

Και επεσήμανε ότι, όπως για την πανδημία, έτσι και για την απολιγνιτοποίηση, «απέφυγε (σ.σ. ο Αλέξης Τσίπρας) να καταθέσει προτάσεις, απέφυγε να τοποθετηθεί καθαρά».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε, μάλιστα, ότι «μετά την ‘προαιρετική υποχρεωτικότητα’ για τους εμβολιασμούς, σήμερα ούτε λίγο – ούτε πολύ μίλησε για ‘πράσινο λιγνίτη΄.

«Ο κ. Τσίπρας όμως έχει και ένα θλιβερό προνόμιο», όπως είπε. «Είναι ο μοναδικός πολιτικός που κάνει αντιπολίτευση με την πανδημία, που σπεκουλάρει με την αρρώστια και τον πόνο», κατέληξε ο Γιάννης Οικονόμου.