Για την αντιμετώπιση της πανδημίας, την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στις ηλικίες άνω των 60 ετών και τα πρόστιμα που θα επιβληθούν, μίλησε στο Live News του MEGA και στον Νίκο Ευαγγελάτο ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης, «η κοκορομαχία των κομμάτων για την υποχρεωτικότητα στον εμβολιασμό δεν έχει καμία σημασία, όταν ο κορωνοϊός σκοτώνει και δημιουργεί δράματα, ειδικά για τους άνω των 60 ετών».

«Το 95% όσων πεθαίνουν είναι άνω των 60 ετών και η απόφαση για την υποχρεωτικότητα δεν πάρθηκε εύκολα από την κυβέρνηση», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, σημειώνοντας πως «κρίθηκε ότι έχουμε κάνει τα πάντα για να πείσουμε τους πολίτες, ενώ η εμφάνιση της Όμικρον δημιουργούσε δυνητικά κινδύνους στο μέλλον, που θέλουμε να προλάβουμε».

Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι δεν θα μπορούσε να υπάρξει υποχρεωτικότητα χωρίς κυρώσεις. «Το ερώτημα είναι αν θέλουμε να σώσουμε ζωές και αν αυτές οι περίπου 3.000 ζωές, που θα σωθούν με αυτό το μέτρο, κοστίζουν 100 ευρώ», προσέθεσε.

«Κάποια στιγμή στην Ελλάδα θα πρέπει να επιβραβεύονται οι υπεύθυνοι και οι σοβαροί», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης για το μέτρο της επιβολής προστίμου στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών, επαναλαμβάνοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση αντέδρασε έντονα στην επιβράβευση των νέων για τον εμβολιασμό, όπως αντιδρά και τώρα.

Τέλος, ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν θέλησε να προβλέψει αν η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε υποχρεωτικό εμβολιασμό και του γενικού πληθυσμού, ωστόσο, επανέλαβε πως «το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα έχουμε γενικό lockdown».