Αντιπολιτευτικές εμμονές και μένος κατά του πρωθυπουργού χρεώνει στον Αλέξη Τσίπρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατηγορώντας τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για υπονόμευση της δημόσιας υγείας και επιστρέφοντας τους χαρακτηρισμούς περί «σαμποτέρ» του εμβολιασμού που εκτόξευσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μάλιστα ο Γιάννης Οικονόμου θυμίζει τις αντιδράσεις του κ. Τσίπρα όταν χαρακτήριζε χαρτζιλίκια και εξευτελισμό των νέων το freedom pass και τις αντιπαραβάλλει με τις σημερινές δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ που ζητάει ακόμα και οικονομικά κίνητρα για τον εμβολιασμό των άνω των 60.

«Τότε ήταν χαρτζιλίκι και εξαγορά. Σήμερα εισηγείται οικονομικά κίνητρα. Από το μένος του απέναντι στον πρωθυπουργό και την εμμονή του να κάνει αντιπολίτευση με την πανδημία ο κ. Τσίπρας, χωρίς δισταγμό και φραγμό, φάσκει και αντιφάσκει. Άλλα τότε, τα εντελώς αντίθετα τώρα» επισημαίνει ο κ. Οικονόμου.

Αναλυτικά η δήλωση του Γιάννη Οικονόμου έχει ως εξής:

«Δήλωση του κ. Τσίπρα στις 28 Ιουλίου, όταν είχε αναγγελθεί το freedom pass ως κίνητρο για τον εμβολιασμό των νέων: «Η σύνδεση του εμβολίου με το χαρτζιλίκι των #150ευρω, πέρα από εξευτελιστική για τη νέα γενιά που μέχρι σήμερα ο κ. Μητσοτάκης έχει στοχοποιήσει, είναι και ενδεικτική του τρόπου που σκέφτεται: Τα πάντα αγοράζονται».

»Δήλωση του κ. Τσίπρα μετά τις σημερινές ανακοινώσεις για τον εμβολιασμό των άνω των 60 που κινδυνεύουν περισσότερο: «Αντί να βάζεις πρόστιμα θα έχει αξία να σκεφθεί κανείς να ενθαρρύνει ακόμη και με οικονομικά κίνητρα αυτούς που θα κάνουν την πρώτη και την τρίτη δόση».

»Τότε ήταν χαρτζιλίκι και εξαγορά. Σήμερα εισηγείται οικονομικά κίνητρα. Από το μένος του απέναντι στον πρωθυπουργό και την εμμονή του να κάνει αντιπολίτευση με την πανδημία ο κ. Τσίπρας, χωρίς δισταγμό και φραγμό, φάσκει και αντιφάσκει. Άλλα τότε, τα εντελώς αντίθετα τώρα. Αδυνατεί να κατανοήσει ότι έτσι υπονομεύει τη δημόσια υγεία, βλάπτει την πατρίδα και τους ανθρώπους της, σαμποτάρει την εθνική προσπάθεια».