Το ιδιωτικό αεροπλάνο βρετανών φίλων της, οι οποίοι κατοικούν σε έναν πανέμορφο πύργο στην εξοχή, μεταφέρει πάντα τη Θέκλα στις Ελβετικές ή Γαλλικές Αλπεις.

Η παιδική μου φίλη σε μία από τις βόλτες της στο Λονδίνο συνάντησε τον ελληνολάτρη, διάσημο αρχιτέκτονα και interior designer Peter Marino, ο οποίος έχει βάλει τελευταία την υπογραφή του σε δύο από τα πλέον ξακουστά και πολυτελή ξενοδοχεία στον πλανήτη.

Πρόκειται για το Peninsula London στο Hyde Park Corner και το Cheval Blanc στο Παρίσι. Ο Marino δεν της απάντησε αν αυτά τα Χριστούγεννα θα βρεθεί στο Γκστάαντ με τους θορυβώδεις έλληνες φίλους του ή θα «απομονωθεί» στο κινηματογραφικού τύπου chalet του στα Rocky Mountains στον Καναδά. Μήπως, αλήθεια, ο αγαπημένος μου Peter έχει ακούσει κάτι για μια κατάσταση ολίγον μπουζουκλερί, βλαχομπαρόκ, κάτι τέτοιο τέλος πάντων στο chalet γνωστού επιχειρηματία, ο οποίος ανήκει στο new money;

Η αλήθεια είναι ότι κάποιοι πιστεύουν ότι η Covid-19 ετοιμάζεται να… χαθεί για πάντα πίσω από τις ελβετικές ή γαλλικές χρυσοφόρες βουνοκορφές. Η Covid-19 είναι όμως ακόμα εδώ. Ισως περισσότερο επικίνδυνη από ποτέ.

Τα gatherings με θέα την ψηλότερη βουνοκορφή και την οροφή του always classic Gstaad Palace πρέπει να φιλοξενούν λίγους, πολύ λίγους. Εστω και αν ο λαοφιλής αοιδός της νύχτας ο οποίος θα φθάσει με private jet γοητεύει τους άραβες και ρώσους billionaires.