Αυτεπάγγελτη έρευνα για τη μη τήρηση των υγειονομικών μέτρων κατά του Covid-19 στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Αρη ξεκίνησε η αστυνομία, με τους υπεύθυνους του γηπέδου της Τούμπας να αναζητούνται από τις Αρχές, για να συλληφθούν για το παραπάνω αδίκημα.

Πέρα από τα επεισόδια που προκάλεσαν οι οπαδοί του Δικεφάλου στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης με τον Αρη και αναμένεται να επιφέρουν βαριά τιμωρία στον ΠΑΟΚ, οι Αρχές ξεκίνησαν αυτεπάγγελτα έρευνα για την μη τήρηση των μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Η έρευνα της αστυνομίας ξεκίνησε όταν οι τρεις από τους τέσσερις που συνελήφθησαν για τα επεισόδια που έγιναν στο τέλος της αναμέτρησης με τον Αρη, δεν είχαν πιστοποιητικά εμβολιασμού, γεγονός που δείχνει ότι δεν τηρήθηκαν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Όπως προκύπτει δεν πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι για πιστοποιητικά εμβολιασμού πριν την είσοδο των οπαδών στον γήπεδο, όπως προβλέπουν οι σχετικοί κανονισμοί. Μετά την αυτεπάγγελτη έρευνα, οι υπεύθυνοι των ελέγχων αναζητούνται για να συλληφθούν για το παραπάνω αδίκημα στο πλαίσιο του αυτοφώρου το οποίο λήγει σήμερα τα μεσάνυχτα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι τρεις συλληφθέντες, εκτός από τις προβλεπόμενες κυρώσεις για τη συμμετοχή τους στα επεισόδια, αντιμετωπίζουν κατηγορίες για την παραβίαση των μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού.

Οσον αφορά στους τέσσερις συλληφθέντες, οι τρεις Έλληνες κι ένας Σέρβος (ηλικίας 21 έως 40 ετών) παραπέμφθηκαν με την αυτόφωρη διαδικασία στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Το δικαστήριο, που ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης για την ερχόμενη Τετάρτη, αποφάσισε μάλιστα να μην τους αφήσει ελεύθερους. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι να δικαστούν θα παραμείνουν υπό κράτηση.

Υπενθυμίζουμε ότι οι τέσσερις συλληφθέντες διώκονται για βία στους αθλητικούς χώρους, απόπειρα σωματικών βλαβών, διατάραξη, βία κατά υπαλλήλων, ενώ, κατά περίπτωση, για οπλοκατοχή.