Υπάρχει περίπτωση να βρισκόμαστε πιο κοντά από όσο νομίζουμε στο ξέσπασμα ενός νέου παγκοσμίου πολέμου;

Τις επισφαλείς γεωπολιτικές ισορροπίες της εποχής μας εξετάζει ο διάσημος συγγραφέας Κεν Φόλετ στο γεμάτο αγωνία και ανατροπές νέο του βιβλίο με τίτλο «Ποτέ» που κυκλοφόρησε πρόσφατα και στα ελληνικά.

Γεννημένος στην Ουαλία το 1949, ξεκίνησε την καριέρα του στη δημοσιογραφία και στράφηκε στη λογοτεχνία στα μέσα της δεκαετίας του ’70 επειδή χρειαζόταν επιπλέον εισόδημα προκειμένου να επισκευάσει το χαλασμένο αυτοκίνητό του.

Εκτοτε έχει υπογράψει πολλά μπεστ σέλερ, με πιο επιτυχημένο το μυθιστόρημα «Οι Στυλοβάτες της Γης» που έχει πουλήσει περισσότερα από 26 εκατ. αντίτυπα παγκοσμίως. Σε 178 εκατ. υπολογίζονται τα αντίτυπα των 36 βιβλίων του Φόλετ που έχουν πωληθεί σε όλη τη Γη – κυκλοφορούν σε περισσότερες από 80 χώρες και έχουν μεταφραστεί σε 33 γλώσσες.

Στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε ο μετρ του σασπένς στο BHMAgazino, που κυκλοφορεί μαζί με το «Βήμα της Κυριακής», μιλάει στον Γιώργο Νάστο για τις θαρραλέες και έξυπνες γυναίκες πολιτικούς, για τη σχέση του με τη μετριοφροσύνη, αλλά και για το ενδεχόμενο ενός πυρηνικού ολέθρου: «Κατά τις δεκαετίες του ’80 και του ’90 αρχίσαμε, ειδικά στην Ευρώπη, να μειώνουμε τον αριθμό των πυρηνικών όπλων που είχαμε στην κατοχή μας. Αυτή η απόφαση έμοιαζε με ένα υπέροχο βήμα προς την πρόοδο και μας οδήγησε σε έναν εφησυχασμό, επειδή νομίσαμε ότι απομακρυνθήκαμε από τον κίνδυνο. Ο πυρηνικός αφοπλισμός δεν κράτησε ωστόσο πολύ, ίσως σήμερα να είναι όντως πιο επικίνδυνα τα πράγματα σε σχέση με την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου».

Διαβάστε περισσότερα στο BHMAgazino που κυκλοφορεί με το «Βήμα της Κυριακής»