Έφυγε από την ζωή, σε ηλικία 85 ετών, ο δημοσιογράφος Γιάννης Φύτρας, που για 40 χρόνια υπηρέτησε το Πειραϊκό- ναυτιλίακό ρεπορτάζ.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αναγγέλλει με θλίψη τον θάνατο του παλαίμαχου δημοσιογράφου Γιάννη Φύτρα. Η κηδεία του θα τελεστεί αύριο Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου, στις 12.30 μ.μ., από τον Ι.Ν. Αναπαύσεως, στο Γ’ Νεκροταφείο. Θα ακολουθήσει αναλυτική ανακοίνωση της Ένωσης» έγραψε σε ανακοίνωσή της, η ΕΣΗΕΑ.

Ο Γιάννης Φύτρας κάλυψε το πειραϊκό, ναυτιλιακό κι αστυνομικό ρεπορτάζ σε μεγάλες εφημερίδες και περιοδικά: «Ελευθεροτυπία», «Αθηναϊκή», «Εξπρές», «Ελεύθερος Κόσμος», «Ελληνικός Βορράς», «Εθνικός Κήρυξ», «Σημερινά», «Επικαιρότητα», «Ναυτικά Χρονικά», «Ναυτική Ελλάς».

Διετέλεσε αρχισυντάκτης της εφημερίδας «Φωνή του Πειραιώς». Συνεργάστηκε επίσης με το ραδιόφωνο και την τηλεόραση του «Αntena», και με το πρακτορείο «Reuters».

Ήταν από τους συγγραφείς του  περιοδικού «Μάσκα».  Έχει γράψει τα αστυνομικά μυθιστορήματα «Γκρίζα Ανατολή» και «Αποστασία Νεκρών». Το 2009 κυκλοφόρησε την αυτοβιογραφία του με τίτλο «Το ρεπορτάζ της ζωής μου».