Ο Σκότι Πίπεν είναι… on fire το τελευταία διάστημα και κάθε του συνέντευξη βγάζει και μία χαρακτηριστική δήλωση. Ο θρύλος των Σικάγο Μπουλς με τα έξι πρωταθλήματα στην πλάτη, παραμένει στο προσκήνιο μέσα από όσα λέει στους δημοσιογράφους, με τον Μάικλ Τζόρνταν, τον συνοιδοπόρο του σε αυτή την λαμπρή πορεία και για πολλούς GOAT του μπάσκετ, να έχει μπει στο στόχαστρο της κριτικής.

Ο «Ινδιάνος» έχει ξεσπαθώσει κατά του AIR, βγάζοντας από μέσα του ό,τι τον βάραινε ή απλώς θέλει να τραβήξει την προσοχή του κόσμου για… επαγγελματικούς λόγους. Ο Σκότι Πίπεν θα κυκλοφορήσει το βιβλίο του με τίτλο «Unguarded» και σίγουρα κάνει ό,τι μπορεί για να πείσει τους αναγνώστες να το αγοράσουν. Κάπως έτσι έχει χαρακτηρίσει τον Τζόρνταν εγωιστή για το γεγονός ότι αποχώρησε για μία σεζόν με σκοπό να αγωνιστεί στο μπέιζμπολ, λέγοντας πως χωρίς εκείνον στο πλάι του απόλαυσε περισσότερο το μπάσκετ, όπως επίσης και για το στήσιμο της τρομερής σειράς ντοκιμαντέρ με τίτλο «The Last Dance», όπου ανέφερε πως δημιουργήθηκε για να ανυψωθεί και άλλο ο MJ, παραμερίζοντας τη συνεισφορά των υπολοίπων στο κατόρθωμα του δεύτερου three-peat των Σικάγο Μπουλς.

Για όλα όμως υπάρχει η «Νέμεσις» και για τον Σκότι Πίπεν, αυτή ήρθε δια στόματος του Λάρι Τζόνσον που μέσα σε λίγες γραμμές φρόντισε να τον… πετσοκόψει, τονίζοντας πως αν δεν υπήρχε Τζόρνταν, το νούμερο «33» δεν θα ήταν τόσο ένδοξο: «Ο Πίπεν χρειάζεται να βουλώσει το στόμα του. Το μόνο που χρειάζεται να κάνει είναι να δίνει την μπάλα στο «23», δηλαδή στον Τζόρνταν. Αυτό είναι το καλύτερο play που μπορεί να εφαρμόσει. Θα πρέπει να βγάλει τον σκασμό. Είναι άθλιος και δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Μόνο ο Μάικ είναι αυτός που δίνει σε όλους τους συμπαίκτες του… καρύδια. Αν δεν ήταν ο Μάικ…».

Κάπως έτσι, απλά και περιεκτικά, ο Rookie of the Year του 1992 έβαλε τα πράγματα στη θέση τους, αλλά κανείς δεν αποκλείει να επιστρέψει ο Πίπεν με νέες δηλώσεις. Άλλωστε πρέπει να «πουλήσει» και ο «Ινδιάνος» ξέρει τον τρόπο…