Συνεχίζεται η κακοκαιρία που προκαλεί ζημιές στο πέρασμά της. Στην Κορώνη ένα δυνατό μπουρίνι με ανεμοστρόβιλο που πέρασε μέσα από το κέντρο της κωμόπολης ήταν αρκετά για να προκαλέσουν μεγάλες υλικές ζημιές το βράδυ του Σαββάτου.

Ένα μεγάλο δέντρο έξω από την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου ξεριζώθηκε και αυτή τη στιγμή κυριολεκτικά κρέμεται απ’ τα καλώδια της ΔΕΗ, σύμφωνα με το ertnews.gr.

Tο γεγονός αυτό έχει δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα με την ηλεκτροδότηση της περιοχής ενώ ήταν και η αφορμή να παραμείνει εγκλωβισμένο για περισσότερη από μια ώρα λεωφορείο των ΚΤΕΛ που εκτελούσε το νυχτερινό δρομολόγια της σύνδεσης με την Καλαμάτα.

Ζημιές, σύμφωνα με πληροφορίες προκλήθηκαν και στη νέα είσοδο της Κορώνη, όπου εθελοντές άνοιξαν το δρόμο κόβοντας πεσμένα δέντρα με αλυσοπρίονα.

Δείτε βίντεο από το πέρασμα του ανεμοστρόβιλου από την Κορώνη

Επίσης, υλικές ζημιές έχουν καταγραφεί και σε αυτοκίνητα αλλά και βεράντες σπιτιών από πτώσεις αντικειμένων.

Πάντως, με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, αλλά και από επικοινωνία μας με τον δήμαρχο Πύλου – Νέστορος Παναγιώτη Καρβέλα, δεν έχουν κινδυνεύσει ανθρώπινες ζωές, ενώ είναι σε εξέλιξη η καταγραφή των ζημιών. Στην περιοχή αναμένεται κλιμάκιο του ΔΕΔΔΗΕ.