Για λαϊκισμό και λάσπη του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο ο υπουργός Υγείας απαντώντας στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επικαλούμενο δήλωση του γραμματέα της ΟΕΝΓΕ έθεσε το έρωτημα αν νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ με κίνδυνο της ζωής τους 139 ασθενείς που θα έπρεπε να βρίσκονται σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

Οι κλίνες ΜΕΘ του ΕΣΥ έχουν υπερδιπλασιαστεί

Αναλυτικά η απάντηση του υπουργού Υγείας Θάνου Πλευρή στον ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

«Οι κλίνες ΜΕΘ του ΕΣΥ έχουν υπερδιπλασιαστεί από τις 557 που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ σε 1300 και το σύνολο των κλινών ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα βρίσκεται στην πλήρη διαχείριση του ΕΣΥ.

»Συνεπώς τι ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ; Να επιτάξουμε κλίνες ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα που ήδη μας έχουν διατεθεί; Ή να βγάλουμε από αυτές τους ασθενείς που ήδη νοσηλεύονται;

»Όλη η χώρα είναι μια Υγειονομική Περιφέρεια και το ΕΣΥ παρέχει στους ασθενείς την καλύτερη θεραπεία, όπως προβλέπουν οι κανόνες της Ιατρικής επιστήμης. Αφήνουμε τον ΣΥΡΙΖΑ μόνο του στο πεδίο που λαϊκισμού και της λάσπης που και καλά το ξέρει και καλά το υπηρετεί».

Επιβεβαιώνει αυτό τον τραγικό αριθμό;

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ η οποία ανέφερε τα εξής:

«Όπως αναφέρει ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, αυτή τη στιγμή 139 ασθενείς που έπρεπε να νοσηλεύονται σε ΜΕΘ βρίσκονται εκτός με κίνδυνο τη ζωή τους.

»Άραγε ο Υπουργός Υγείας ασχολείται με το θέμα; Επιβεβαιώνει αυτόν τον τραγικό αριθμό; Έχει κάποιο σχέδιο να μην χαθούν τζάμπα, λόγω κυβερνητικής ολιγωρίας, κι άλλες ανθρώπινες ζωές;

»Καταλαβαίνουμε ότι οι ιδιωτικές κλινικές πλουτίζουν καθημερινά με την απόφαση των Μητσοτάκη και Πλεύρη να μην τις επιτάσσουν, όμως πλέον, με τόσους νεκρούς καθημερινά, αυτό καταντά μαυραγοριτισμός».