Στην Αθήνα εκείνοι που διαθέτουν βαριά πορτοφόλια από φίδι ή κροκό και υπογραφές luxury brands συγκεντρώνονται στα κλασικά αλλά και trendy εστιατόρια.

Κάποιοι πιστεύουν ότι η θάλασσα… σκοτώνει τον κορωνοϊό. Κατηφορίζουν λοιπόν στα νότια προάστια και τα πανάκριβα spots με διεθνείς αναφορές. Κάθονται στις πλατιές, κομψές βεράντες με τα design έπιπλα και απολαμβάνουν υψηλής ποιότητας κρέας, ουχί από ελβετικές αλλά από ιαπωνικές αγελάδες.

Το συνοδεύουν κυρίως με κόκκινα κρασιά. Ο αέρας είναι ψυχρός, οι υπαίθριες σόμπες δεν κάνουν πολλά πράγματα. Ο άνεμος που φυσάει εκεί στις βεράντες των λαμπερών γαστριμαργικών spots σβήνει κάποιες φορές τη φωτιά που «πηγαίνει» να ανάψει το πούρο μεγαλοεπιχειρηματία.

Οι πραγματικές όμως φωτιές ανάβουν όταν ο λογαριασμός φθάνει στις χειροποίητες δερμάτινες θήκες. Γνωστός εφοπλιστής ο οποίος κατηφόρισε από την Εκάλη στη Βουλιαγμένη αναφώνησε έκπληκτος όταν είδε τον λογαριασμό. «Τόσα χρήματα δεν πληρώνω ούτε στο “Annabel’s” ή στο εστιατόριο του “Cheval Blanc” στην Courchevel».