Μετά από 5 αγωνιστικές στους ομίλους του Europa League, η Άιντραχτ Φρανκφούρτης βρίσκεται… αγκαλιά με την πρώτη θέση και την απευθείας πρόκριση στους 16 της διοργάνωσης. Ουσιαστικά, η ομάδα της  Φρανκφούρτης θα γκρεμιστεί από την πρωτιά, μόνο αν ηττηθεί από την αδιάφορη Φενέρμπαχτσε στην Πόλη και την ίδια ώρα, ο Ολυμπιακός περάσει με νίκη από την Αμβέρσα.

Ο Γκονζάλο Πασιένσια ήταν αυτός που έσωσε χθες τους «αετούς» στο 94ο λεπτό και στο ματς κόντρα στην Αντβέρπ, με την ομάδα του Γκλάσνερ να διατηρεί το αήττητο στον όμιλο του Europa League. Δεν ήταν η πρώτη φορά φορά, που η Άιντραχτ έσωσε την παρτίδα στο τέλος. Για την ακρίβεια, ήταν η τέταρτη στην εφετινή διοργάνωση, με τους «αετούς» να έχουν κερδίσει τους 6 από τους 11 βαθμούς τους στα τελευταία λεπτά. Ενα κράμα τύχης, ικανότητας και νοοτροπίας refuse to loose, συνθέτουν το σκηνικό, με τον γερμανικό σύλλογο να βρίσκεται με το ενάμιση πόδι στους «16».

Ο μοιραίος Πέλκας και ο ήρωας Τραπ

Πρώτη αγωνιστική των ομίλων, με την Άιντραχτ να φιλοξενεί στην Deutsche Bank Park την Φενέρμπαχτσε. Με το σκορ στο 1-1, οι Τούρκοι κερδίζουν πέναλτι στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού. Την εκτέλεση από την άσπρη βούλα αναλαμβάνει ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ, Δημήτρης Πέλκας, που όμως νικιέται από τον Τραπ. Το 1-1 παραμένει μέχρι και το τέλος, με τους «αετούς» να βάζουν τον πρώτο βαθμό στο… σακούλι τους.

Τρίποντο από τα 11 βήματα

Επόμενη στροφή της διοργάνωσης, με την Άιντραχτ να πηγαίνει στην Αμβέρσα. Οι δυο ομάδες φαινόταν πως είχαν συμβιβαστεί με την ιδέα της ισοπαλίας, με τον Πασιένσια όμως να έχει αντίθετη άποψη. Στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού, ο Πορτογάλος επιθετικός ευστόχησε από την άσπρη βούλα, χαρίζοντας το τρίποντο στους αετούς.

Διπλό στο Φάληρο στο 91΄

Το 91ο λεπτό, φαίνεται πως είναι το… αγαπημένο για την Άιντραχτ, με την ομάδα της Φρανκφούρτης να φεύγει με το τρίποντο από το Φάληρο. Στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό και με το σκορ στο 1-1, οι Γερμανοί έφυγαν στην αντεπίθεση, με τον Χάουγκε να εκμεταλλεύεται τη σέντρα και το τσαφ του Μπα, νικώντας από κοντά τον Βάτσλικ για το 1-2.

Λυτρωτής Πασιένσια

Τελευταίο παράδειγμα των όσων λέμε για την Άιντραχτ, αποτελεί το χθεσινό ματς. Η ομάδα του Γκλάσνερ ήταν… φάτσα με την ήττα, με τον Πασιένσια όμως να βγάζει και πάλι τα κάστανα από τη φωτιά. Στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο νεαρός επιθετικός νίκησε τους πάντες στον αέρα, στέλνοντας με ωραία κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα της Αντβέρπ. Άλλος ένας χρυσός βαθμός, κερδήθηκε στην εκπνοή για τους «αετούς».

Ο Γκάρι Λίνεκερ είχε δηλώσει παλαιότερα, πως «και στο τέλος κερδίζουν πάντα οι Γερμανοί». Στην περίπτωση της ομάδας του Γκλάσνερ, μπορούμε να πούμε, πως ισχύει το «και στο τέλος, σημειώνει γκολ η Άιντραχτ».