Ο Ολυμπιακός χάρη στο «χρυσό» γκολ του Τικίνιο στο 89ο λεπτό πανηγύρισε μια πολύ σημαντική νίκη επί της Φενέρμπαχτσε με 1-0 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Μια νίκη, η οποία του εξασφάλισε πως θα συνεχίσει την πορεία του στο Europa League και στο δεύτερο μισό της σεζόν.

Μένει να φανεί αν αυτό θα γίνει απευθείας στη φάση των «16», κατακτώντας την πρωτιά στον όμιλο, ή στα μπαράζ της διοργάνωσης, τερματίζοντας στη δεύτερη θέση. Το δεύτερο σενάριο συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες, καθώς για να βρεθούν στην κορυφή οι «ερυθρόλευκοι» πρέπει να επικρατήσουν την τελευταία αγωνιστική της Αντβέρπ στο Βέλγιο και Άιντραχτ να ηττηθεί από την αδιάφορη Φενέρ.

Όπως και να ‘χει, υπάρχει ήδη μια πρώτη εικόνα με τους πιθανούς αντιπάλους της ομάδας Πέδρο Μαρτίνς.

Οι πιθανοί αντίπαλοι στα μπαράζ

Σε περίπτωση που οι Πειραιώτες βρεθούν στα μπαράζ, θα «κονταροχτυπηθούν» για την πρόκριση στους «16» του θεσμού με ομάδα από την αμέσως ανώτερη διοργάνωση της UEFA και θα διεκδικήσουν μέσω διπλών αγώνων στις 17 και 24 Φεβρουαρίου (κλήρωση στις 13 Δεκεμβρίου) το εισιτήριο.

Οι τρεις ομάδες στο Champions League που είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα τερματίσουν στην 3η θέση και θα παίξουν στα μπαράζ του Europa League είναι η Ζενίτ, η Σέριφ του Γιώργου Αθανασιάδη και του Δημήτρη Κολοβού και η Μπουρούσια Ντόρτμουντ.

Από εκεί και πέρα, με την ολοκλήρωση της τελευταίας αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Champions League (7-8/12) θα προκύψουν και οι άλλοι υποψήφιοι αντίπαλοι του Ολυμπιακού:

Μια εκ των Λειψία και Μπριζ, μια από τις Μίλαν, Πόρτο και Ατλέτικο, μια εκ των Μπαρτσελόνα και Μπενφίκα, μια από τις Αταλάντα, Βιγιαρεάλ, Γιουνγκ Μπόις και μια εκ των Σεβίλλη, Σάλτσμπουργκ, Βόλφσμπουργκ και Λιλ.

Εύκολα, μπορεί να διαπιστώσει κανείς, πως στα μπαράζ του Europa League έρχονται δυνατές ομάδες από τα… αστέρια, με την κλήρωση να προμηνύεται αρκετά ενδιαφέρουσα.