Δύσκολη αποστολή για τον Ολυμπιακό, με την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα να φιλοξενείται από την Αρμάνι στο Μιλάνο (21:30, Novasports PRIME) στα πλαίσια της 12ης αγωνιστικής της Euroleague.

Το κίνητρο των ερυθρολεύκων στην αποψινή αναμέτρηση είναι διπλό. Αφενός, οι παίκτες του Μπαρτζώκα θέλουν να βγάλουν αντίδραση για την ήττα στο ελληνικό πρωτάθλημα από τον Παναθηναϊκό και αφετέρου, θέλουν την πρώτη τους εκτός έδρας νίκη στη διοργάνωση.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα με ρεκόρ 7-4, ενώ η Αρμάνι είναι 2 θέσεις ψηλότερα, με ρεκόρ 8 νίκες και 3 ήττες. Στα αξιοσημείωτα για την σκληροτράχηλη ομάδα του Ετόρε Μεσίνα, αποτελεί το γεγονός πως μετράει 6/6 επί ιταλικού εδάφους. Αναμφίβολα, πρόκειται για ένα υψηλό εμπόδιο, με τους «ερυθρόλευκους» να καλούνται να δείξουν το καλό αγωνιστικό τους πρόσωπο.

Ο Ολυμπιακός πήγε στο Μιλάνο χωρίς προβλήματα, καθώς μοναδική απουσία είναι αυτή του Μιχάλη Λούντζη ο οποίος αγωνίστηκε χθες με την Εθνική ομάδα κόντρα στην Μεγάλη Βρετανία για το «παράθυρο» των προκριματικών του Παγκοσμίου κυπέλλου. Στην δωδεκάδα βρίσκεται ο Κουίνσι Έισι, ο οποίος δεν αγωνίστηκε την Δευτέρα λόγω γαστρεντερίτιδας και δεν αποκλείεται να πάρει περισσότερο χρόνο. Από την άλλη, οι γηπεδούχοι θα έχουν ξανά μετά από ένα μήνα στην διάθεσή τους τον Μάλκολμ Ντιλέινι ο οποίος αποθεραπεύτηκε, ενώ δεν αποκλείεται να κάνει ντεμπούτο ο νεοαποκτηθείς γκαρντ, Τομάσο Μπαλντάσο, ο οποίος θα αντικαταστήσει πιθανότατα στο ρόστερ τον Τζέριαν Γκραντ.

Όσον αφορά την παράδοση, οι «ερυθρόλευκοι» μετρούν 15 νίκες, με την Αρμάνι να έχει πάρει 8 φορές το ροζ φύλλο του αγώνα.