Για επικίνδυνη εμμονή του καιρού με ισχυρές βροχοπτώσεις, ικανές να προκαλέσουν πλημμυρικά φαινόμενα, αλλά και κατολισθήσεις στη δυτική Ελλάδα, προειδοποιεί ο Σάκης Αρναούτογλου.

Δείτε live την πορεία του καιρού

Δείτε την πρόγνωση του καιρού

Ειδικότερα, το Σάββατο, στη δυτική Ελλάδα η μέρα θα ξεκινήσει με συννεφιές και δεν αποκλείεται να σημειωθούν τοπικές μπόρες στα Επτάνησα, την Αιτωλοακαρνανία, την Ευρυτανία ίσως την Φωκίδα, τα ορεινά τμήματα της Φθιώτιδας και τις περισσότερες περιοχές της δυτικής – βορειοδυτικής Πελοποννήσου.

Στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο οι βροχές θα είναι περισσότερες. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν κάποια σύννεφα με τα περισσότερα «ανοίγματα» του καιρού να παρατηρούνται στη νοτιοανατολική Θεσσαλία και τη νοτιοανατολική Πελοπόννησο. Το Αιγαίο θα έχει σύννεφα με κάποιες τοπικές μπόρες.

Το απόγευμα του Σαββάτου, στα δυτικά θα ενταθούν τα φαινόμενα καθώς θα σημειωθούν καταιγίδες. Μάλιστα, ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί ότι η δυτική Ελλάδα αναμένεται να δεχθεί κατά διαστήματα αρκετό έως πολύ νερό τουλάχιστον μέχρι και το βράδυ της Δευτέρας (29/11). Όπως εξήγησε «ο κίνδυνος πλημμυρών αλλά και των κατολισθήσεων είναι μεγάλος», οπότε χρειάζεται προσοχή.

Στην Αττική, ασθενείς βροχές θα σημειωθούν από το μεσημέρι του Σαββάτου με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 20 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη, βροχές αναμένονται τις βραδινές ώρες με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 17 βαθμούς Κελσίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως από το βράδυ της Δευτέρας, πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και σε χαμηλότερα υψόμετρα, ίσως και λίγο κάτω από τα 1.000 μέτρα, στη βορειοδυτική χώρα.