Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας της Διεύθυνση Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών ένα εγκληματικό κύκλωμα23 που δραστηριοποιούταν στη διευκόλυνση εξόδου αλλοδαπών από τη χώρα μας προς χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριών, αναφορικά με τη δράση κυκλώματος στο χώρο του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, συστήθηκε από την συγκεκριμένη Υπηρεσία ειδική ομάδα αστυνομικών με σκοπό την αποδόμηση του κυκλώματος.

Οι συλλήψεις έγιναν τα ξημερώματα της Τετάρτης, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», αλλά και σε διάφορα σπίτια στην Αθήνα.

«Χειροπέδες» πέρασαν οι αστυνομικοί σε έξι αλλοδαπούς, μέλη του κυκλώματος, ενώ συνελήφθη και ένας 39χρονος αλλοδαπός για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, παράβαση του Κώδικα Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης και πλαστογραφία.

Ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος με το φρικτό παρελθόν

Η έκπληξη, όμως, αφορά στον φερόμενο ως εγκέφαλο του κυκλώματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, πρόκειται για έναν άνδρα που έχει «υπογράψει» ένα από τα ειδεχθέστερα εγκλήματα στα ελληνικά χρονικά.

Πιο συγκεκριμένα, ο άνδρας αυτός φέρεται να είναι ο δράστης της στυγερής δολοφονίας του 52χρονου Αλέξανδρου Πέτση, το 2002.

Μια δολοφονία ειδεχθή, που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο. Και αυτό, γιατί ο δράστης είχε σκοτώσει και τεμαχίσει τον 52χρονο, πετώντας μέλη του σώματός του κατά μήκος της παραλιακής.

Οι έρευνες είχαν ξεκινήσει στις 12 Ιουλίου, όταν σε χωματόδρομο της Σαρωνίδας βρέθηκε μέσα σε σακούλες απορριμμάτων ένα πτώμα, τεμαχισμένο σε δύο μέρη, σε κατάσταση αποσύνθεσης και χωρίς το κεφάλι.

Συνδυάζοντας τα στοιχεία που κατάφεραν να συγκεντρώσουν από το πτώμα, με τους φακέλους εξαφανισθέντων τους τελευταίους μήνες ατόμων και έπειτα από εργαστηριακές εξετάσεις DNA, οι αστυνομικοί εντόπισαν την ταυτότητα του θύματος.

Ο 52χρονος είχε εξαφανισθεί στο τέλος Μαΐου 2002 και τα μέλη της οικογένειάς του είχαν δηλώσει την εξαφάνιση στο Τμήμα Εξαρχείων στις 7 Ιουνίου. Όπως είχε προκύψει από τις έρευνες, το θύμα βρισκόταν τα τελευταία χρόνια σε διάσταση με τη σύζυγό του, με την οποία είχε αποκτήσει δύο παιδιά και διατηρούσε σχέσεις με γνωστή τραγουδίστρια.

Οι υποψίες των αστυνομικών στράφηκαν στον συγκεκριμένο άνδρα – τον εγκέφαλο του κυκλώματος που εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών σχεδόν 20 χρόνια μετά το στυγερό έγκλημα – ο οποίος ήταν φίλος της τραγουδίστριας και γνωστός του Πέτση.

Αφού τέθηκε υπό παρακολούθηση, «έσπασε» τελικά ενώπιον της αστυνομίας και ομολόγησε ότι αυτός ήταν ο δράστης της δολοφονίας του Πέτση, λέγοντας – σύμφωνα και με δημοσιεύματα της εποχής – ότι προέβη σε αυτή την πράξη για λόγους ερωτικής αντιζηλίας, καθώς επιθυμούσε να συνάψει ο ίδιος δεσμό με την τραγουδίστρια.

Είπε ότι είχε επισκεφθεί το θύμα στο σπίτι της τραγουδίστριας τα ξημερώματα της 26ης Μαΐου του 2002 και η συνάντησή τους κατέληξε σε διαπληκτισμό και συμπλοκή, στη διάρκεια της οποίας σκότωσε τον Πέτση με μπαλτά και στη συνέχεια τεμάχισε το πτώμα με μαχαίρι, κόβοντας το κεφάλι και τεμαχίζοντας στα δύο τον κορμό.

Για να μην προδοθεί, καθάρισε επιμελώς το διαμέρισμα και τοποθέτησε το πτώμα σε τρεις σακούλες σκουπιδιών. Πέταξε τις δύο στη Σαρωνίδα και την τρίτη, που περιείχε το κεφάλι, σε θαμνώδη περιοχή της Κερατέας.

Ο εν λόγω άντρας καταδικάστηκε, ωστόσο, αποφυλακίστηκε το 2017…