Μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου έχει πάρει παράταση η διορία για την αυτοαπογραφή των πολιτών.

Πολλοί απογραφείς διαμαρτύρονται για την αρνητική συμπεριφορά πολιτών που τους «κλείνουν την πόρτα», επειδή θεωρούν ότι η διαδικασία αφορά προσωπικά δεδομένα τους.

Προβλήματα με τους φακέλους

Επίσης, προβλήματα καταγράφονται και στον ηλεκτρονικό τρόπο απογραφής, με αποτέλεσμα να έχει καθυστερήσει χρονικά η όλη διαδικασία.

Σε πολλά σπίτια, μάλιστα, δεν έχει φτάσει ο φάκελος με τον μοναδικό κωδικό που πρέπει να έχει ο απογραφόμενος για να προχωρήσει στη σχετική διαδικασία μέσω της ειδικά σχεδιασμένης ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Τι κάνουμε αν δεν έχουμε λάβει τον κωδικό

Σε περίπτωση που έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας δεν έχει λάβει κάποιος πολίτης την επιστολή με τον μοναδικό κωδικό του, τότε θα πρέπει να επικοινωνήσει με την ΕΛΣΤΑΤ και να λάβει επί τόπου τον κλειδάριθμο, ανέφερε ο πρόεδρος της Επιτροπής, Θ. Θανόπουλος στον ΣΚΑΙ.

Εάν κάποιος δεν τον έχει λάβει στην περιοχή του, θα πρέπει επίσης να επικοινωνήσει με την ΕΛΣΤΑΤ καθώς είναι πιθανό να έχει κάπου παραπέσει.

Εάν όμως μια ολόκληρη γειτονιά δεν έχει λάβει φακέλους, αυτό σημαίνει ότι το συγκεκριμένο τοπογραφικό τμήμα δεν έχει ακόμα στελεχωθεί.