Μπορεί να έχει φτάσει 40 ετών, μπορεί να έχει πετύχει τόσα πολλά στην καριέρα του, όμως ο Φερνάντο Αλόνσο δεν φαίνεται έτοιμος να αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

Ο Ισπανός πιλότος, σε δηλώσεις του, τόνισε ότι θα παραμείνει στις πίστες για τουλάχιστον 2 με 3 χρόνια, πως η ηλικία δεν παίζει ρόλο, ενώ ανυπομονεί να κατακτήσει ακόμα ένα πρωτάθλημα.

Οι δηλώσεις του Φερνάντο Αλόνσο:

«Περιμένω με μεγάλη ανυπομονησία να κερδίσω ένα τρίτο πρωτάθλημα και θα κάνω ό,τι είναι στο χέρι μου, και ακόμα περισσότερα, τα επόμενα χρόνια.

Θα σημαίνει πολλά, από άποψη ίσως της κληρονομιάς που θα αφήσω μόλις τελειώσει η καριέρα μου στη Formula 1 για το πώς πρέπει πάντα να πιέζεις στο όριο, να προσπαθείς πάντα να βρίσκεις την τελειότητα σε ό,τι κάνεις, να έχεις πολύ ισχυρή πειθαρχία στον τρόπο που προσεγγίζεις τους αγώνες.

Δεν είναι ότι είμαι απελπισμένος για να κερδίσω (το τρίτο πρωτάθλημα) ή ότι αυτό θα αλλάξει όλη μου την καριέρα, ή ότι θα αλλάξει τον τρόπο που βλέπω το σπορ. Είμαι ανταγωνιστικός άνθρωπος, σε οτιδήποτε κι αν κάνω.

Δεν έχει σημασία αν είσαι 19 χρονών, ή 42 ή 43. Είναι ένας τρόπος ζωής, και το πλήρες δόσιμο στο σπορ. Αυτό είναι ίσως το σημαντικότερο αν κερδίσω το τρίτο πρωτάθλημα – η κληρονομιά και το μήνυμα για τις μελλοντικές γενιές.

Ω, ναι, θα είμαι εδώ, ακόμα κι αν το αυτοκίνητο δεν είναι και τόσο καλό. Ναι, το πλάνο μου είναι να παραμείνω για τουλάχιστον δύο ή τρία χρόνια ακόμα».