Η Εθνική ομάδα μπάσκετ ξεκίνησε την προετοιμασία της για τους δύο πρώτους αγώνες του Fiba World cup 2023 όπου η Εθνική την Πέμπτη (25/11) αντιμετωπίζει τη μεγάλη Βρεταννία στο Νιούκαστλ και την Κυριακή (28/11) υποδέχεται τη Λευκορωσία στη Θεσσαλονίκη.

Απών από την πρώτη συγκέντρωση της ομάδας ήταν προπονητής Σωτήρης Μανωλόπουλος ο οποίος είναι ασθενής και δεν θα ταξιδέψει μαζί με την υπόλοιπη ομάδα στην Αγγλία, αλλά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να βρίσκεται στον πάγκο στο εντός έδρας παιχνίδι με τη Λευκορωσία.

Στην πρώτη προπόνηση δεν έδωσαν το παρών ο Βασίλης Καββαδάς, ο Λεωνίδας Κασελάκης και ο Μιχάλης Λούντζης, λόγω του σημερινού αγώνα ανάμεσα στον Ολυμπιακό και στον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ. Επίσης ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης αναμένεται σήμερα το απόγευμα να έρθει στην Ελλάδα από την Λιθουανία.

Οι 12 παίκτες που συμμετείχαν στην πρώτη προπόνηση είναι οι Δημήτρης Αγραβάνης, Δημήτρης Κατσίβελης, Χάρης Γιαννόπουλος, Λίνος Χρυσικόπουλος, Χρήστος Σαλούστρος, Νίκος Γκίκας, Νίκος Ρογκαβόπουλος, Βασίλης Μουράτος, Νίκος Χουγκάζ, Δημήτρης Κακλαμανάκης, Γιάννης Κουζέλογλου και Κωστής Γόντικας.

Στο ΟΑΚΑ για να καλωσορίσουν τους παίκτες της εθνικής ήταν ο Δήμος Ντικούδης ο οποίος είναι υπεύθυνος της διοίκησης της ΕΟΚ για τις εθνικές ομάδες αλλά και ο τζένεραλ μάνατζερ της Εθνικής ανδρών Νίκος Ζήσης.