Λεπτομέρειες για την αναμνηστική δόση σε όσους έχουν νοσήσει από κορωνοϊό θα ανακοινωθούν αύριο, Τρίτη.

Αυτό ανακοίνωσε ο γγ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για τον εμβολιασμό στην Ελλάδα.

Όπως είπε ο κ. Θεμιστοκλέους, αύριο 23 Νοεμβρίου θα ανακοινωθούν οι οδηγίες για την 3η δόση σε όσους πολίτες έχουν νοσήσει και το προηγούμενο διάστημα είχαν κάνει της δύο πρώτες δόσεις του εμβολίου. Όπως είπε, οι λεπτομέρειες θα αναρτηθούν στο emvolio.gov.gr.

Πότε αποκτάμε αντισώματα με την τρίτη δόση

Εν τω μεταξύ, στο μήνυμα του Κέντρου Ελέγχου της Αμερικής αναφέρθηκε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, κατά την ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο COVID-19.

O εμβολιασμός κατά της covid-19 προστατεύει και από την λοίμωξη και από την σοβαρή νόσο, η οποία είναι τρεις φορές συχνότερη σε ανεμβολίαστους, η εισαγωγή δύο φορές και ο θάνατος επτά φορές. Αναφέρθηκε επίσης στη σημασία της τρίτης δόσης ειδικά σε ευάλωτους πληθυσμούς που κινδυνεύουν περισσότερο.

Η ενίσχυση της ανοσίας με την χορήγηση τρίτης δόσης θα συμβάλει καθοριστικά στην πρόληψη της μόλυνσης και την διασπορά του ιού στο περιβάλλον, είπε, προσθέτοντας ότι σε δυο, τρείς μέρες τα αντισώματα αυξάνονται με την αναμνηστική δόση. Τόνισε επίσης, ότι η μετάλλαξη Δέλτα αύξησε τις περιπτώσεις επαναλοίμωξης.

Υπενθύμισε ακόμα τη σημασία του αντιγριπικού εμβολιασμού, λέγοντας ότι ο χειμώνας θα είναι δύσκολος. Ήδη έχουν εμβολιαστεί 2.300.000 πολίτες, είπε και κατέληξε: «Εμβολιασμός για τον covid-19, εμβολιασμός και για την γρίπη».

Δείτε την ενημέρωση