Δεκάδες είναι τα ερωτήματα για την τραγωδία που σημειώθηκε στο Κερατσίνι στις 17 Νοεμβρίου, όταν ένα κοριτσάκι οκτώ ετών σφήνωσε σε μεταλλική πόρτα και έχασε τη ζωή του.

Για ύπαρξη πολλών ερωτημάτων έκανε λόγο και ο δικηγόρος της οικογένειας του παιδιού, Ιωάννης Μπαρκαγιάννης, μιλώντας στο MEGA.

Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι δεκάδες τα ερωτήματα και «το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν γίνεται ολόκληρη εταιρεία να μην έχει κάποιο φωτοκύτταρο που να βλέπει ότι υπάρχει εμπόδιο μπροστά στην πόρτα και να σταματάει».

«Ακόμα, ο χώρος στον οποίο ήταν ο φύλακας, ήταν μόλις τρία μέτρα από το σημείο. Υπήρχε άνθρωπος εκεί. Υπάρχει ειδικός χώρος για τη φρούρηση της εισόδου 24 ώρες το 24ωρο. Έχω ακούσει ότι πέρασαν το παιδί για σακούλα. Το εργοστάσιο ήταν ανοιχτό, τα φορτηγά πηγαινοέρχονταν» πρόσθεσε ο κ. Μπαρκαγιάννης.

Έπειτα, ο δικηγόρος διευκρίνισε ότι δεν γνωρίζει εάν το παιδί συνήθιζε να πηγαίνει εκεί και πως το σπίτι του είναι κοντά. «Από όσο μου είπε ο παππούς και η γιαγιά που είχαν ουσιαστικά την κηδεμονία της 8χρονης, δεν έφευγε ποτέ μακριά από το σπίτι».

Ο κ. Μπαρκαγιάννης γνωστοποίησε ότι σήμερα θα ζητήσει στην εισαγγελία να γίνει άρση του τηλεφωνικού απορρήτου «ώστε να δούμε με ποιον μιλούσαν τα άτομα που βρίσκονταν στο σημείο, και μιλούσαν συνεχώς στο κινητό».

 Το βίντεο – ντοκουμέντο

Όπως φαίνεται σε βίντεο – ντοκουμέντο του MEGA, η 8χρονη έχει καταγραφεί από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης που υπάρχει στην είσοδο του εργοστασίου, το απόγευμα της Τετάρτης, να περνά τη μεταλλική συρόμενη πόρτα η οποία εκείνη τη στιγμή βρίσκεται αρκετά μακριά της.

Στο δεύτερο καρέ, η φορά του σώματος της 8χρονης είναι προς την λεωφόρο Δημοκρατίας στο Κερατσίνι και φαίνεται πως το κοριτσάκι έχει αντιληφθεί ότι η πόρτα κλείνει και προσπαθεί να φύγει από το προαύλιο.

Άγνωστο γιατί η ανήλικη δεν βγαίνει αμέσως από την κεντρική πύλη. Πλέον, ο χρόνος μετρά αντίστροφα και η πόρτα έχει σχεδόν κλείσει. Δευτερόλεπτα μετά, η 8χρονη θα εγκλωβιστεί στη βαριά μεταλλική πόρτα.

Το σωματάκι της είναι ανάμεσα στην μεταλλική πόρτα και την τσιμεντένια περίφραση. Ζητά βοήθεια, όμως κάνεις δεν την ακούει…

«Κάποιος την κυνηγούσε»

Σήμερα το πρωί, η γιαγιά της 8χρονης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, δήλωσε πως και η ίδια ζητάει να μάθει πώς το κορίτσι βρέθηκε εκεί.

Μάλιστα, η ίδια είπε πως ίσως κάποιος την κυνηγούσε, κάτι που εξέφρασε και ο παππούς της μικρής.

«Αυτοί απέναντι βλέπανε (…). Έβγαζε το κεφάλι της να δει αν είναι έξω αυτός που την κυνήγαγε. Αυτοί εδώ το σκοτώσανε. Βλέπανε τις κάμερες» είπε ο άνδρας.