Πρωτοφανές περιστατικό με ρίψη κροτίδας εναντίον σημαντικής υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ από… «αγανακτισμένο περίοικο» απασχολεί τις τελευταίες ημέρες- όπως αποκαλύπτει «Το Βήμα»- τις αστυνομικές αρχές. Με τον δράστη μάλιστα, όπως διαπιστώθηκε από τα ευρήματα στο σπίτι του, να σχεδίαζε κι άλλες παρεμφερείς ενέργειες.

Το συμβάν σημειώθηκε στις 16 Νοεμβρίου -μία ημέρα πριν τη επέτειο του Πολυτεχνείου- και αρχικά δόθηκε η εικόνα στην ΕΛ.ΑΣ ότι συνδέεται με κινητοποιήσεις «ακραίων στοιχείων» λόγω των ημερών.

Το μεσημέρι λοιπόν εκείνης της ημέρας ρίχθηκε κροτίδα στον υπαίθριο χώρο στάθμευσης των υπηρεσιακών οχημάτων της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Νοτιανατολικής Αττικής (σσ εκεί στεγάζονται κι άλλες υπηρεσίες ασφάλειας, διαβατηρίων , τροχαίας κλπ) στην οδό Σμύρνης, στην Ανω Γλυφάδα. Από τον ισχυρό θόρυβο κι ενώ αρχικά δόθηκε η εντύπωση ότι επρόκειτο περί έκρηξης βόμβας, υπήρξε μεγάλη ανησυχία των ενστόλων αλλά και στην γύρω περιοχή. Αμέσως κινητοποιήθηκε η ΕΛ.ΑΣ για να διαπιστωθεί τι είχε συμβεί και ποιοι ήταν οι …επιτιθέμενοι.

Την κροτίδα είχε ρίξει ένας 33χρονος που διαμένει σε διαμέρισμα σε γειτονική περιοχή. Ο 33χρονος παραδέχθηκε ότι ήταν ο δράστης γιατί τον ενοχλούσε η είσοδος και η έξοδος των περιπολικών και των μοτοσυκλετών της Αστυνομίας!

Μάλιστα από την έρευνα προέκυψε ότι είχε ένα ολόκληρο κουτί με δέκα τουλάχιστον κροτίδες προκειμένου, πιθανόν, να συνέχιζε τις …επιθέσεις του στην εν λόγω υπηρεσία. Σημειώνεται πάντως ότι ήδη έχει προγραμματίσει η ΕΛ.ΑΣ να αποχωρήσει από τις εν λόγω κτιριακές εγκαταστάσεις που είναι μέσα στον οικιστικό ιστό κι η λειτουργία των εν λόγω αστυνομικών υπηρεσιών θεωρείται προβληματική.