Τα λεπτεπίλεπτα βραδινά σανδάλια γεμάτα αστραφτερά κρύσταλλα by Rene Caovilla τοποθετήθηκαν στην κομψή παπουτσοθήκη «ντυμένη» σε κόκκινο και χρυσό βελούδο. Ενας βαθύς αναστεναγμός βγήκε από το πλούσιο μπούστο της Εσθήρ.

Τα τιρκουάζ, μοβ και μπλε λουλούδια του φορέματος που ανήκει στην πρώτη σειρά του Giorgio Armani (μόνο κατόπιν παραγγελίας στο ατελιέ του διάσημου ιταλού μετρ και στη χειροποίητη τσάντα ένα πορτοφόλι με πολλά-πολλά χαρτονομίσματα ή πλατινένιες πιστωτικές κάρτες, καθώς η τιμή του αγγίζει την… κορυφή του Empire State) πετάχτηκαν ξαφνικά μπροστά. Χαμογέλασα ειρωνικά κάτω από τη βεντάλια με τα ογκώδη Swarovski, μοναδικό αριστούργημα του εμβληματικού brand. Το στήθος της παιδικής μου φίλης θυμίζει κάτι σε Λάνα Τάρνερ, την ντίβα του Χόλιγουντ με τις πλατινέ μπούκλες. Παρατήρησα με προσοχή το πρόσωπο της Εσθήρ.

Στο γαλάζιο της βλέμμα ήταν ζωγραφισμένη η απογοήτευση. Τα μακριά δάχτυλά της χάιδεψαν την επιφάνεια των βραδινών παπουτσιών της, επιλεγμένα ειδικά για big parties και private dinners. «Νιώθω σαν μια σύγχρονη Σταχτοπούτα» μου είπε έτσι όπως κοιτούσε τις δημιουργίες των διάσημων σχεδιαστών που στόλιζαν τα κάτω της άκρα. «Τα περισσότερα gatherings ξέρεις βέβαια ότι αναβάλλονται λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων της Covid-19 που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες» επισήμανε. «Τελικά μήπως τα κρυστάλλινα πέδιλα και οι δωδεκάποντες Louboutin με τον αγαπημένο κόκκινο πάτο μεταμορφωθούν σε φθαρμένες παντούφλες της Σταχτοπούτας;» αναρωτήθηκε.

Λίγο πριν έφθασε με μήνυμα στο κινητό μου η αναβολή ενός πάρτι που ήταν προγραμματισμένο για το weekend. Μμμ! Σίγουρα αυτή εδώ δεν είναι εποχή για party girls» κατέληξε. Η Εσθήρ με την εκθαμβωτική εξωτερική εμφάνιση και το μυαλό που φέρνει στη… φλογέρα του βοσκού ο οποίος κρατά συντροφιά στις αγελάδες των ελβετικών οροσειρών αρχίζει να προσγειώνεται μάλλον ανώμαλα στην πραγματικότητα. Τα big parties με τις πλατινένιες, κόκκινες, χρυσές μπάλες και τους διάσημους DJs έρχονται σε δεύτερη μοίρα όταν το «πέπλο» του κορωνοϊού καλύπτει επικίνδυνα την πόλη.