Όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, οι Σίξερς θα προσπαθήσουν να… ταράξουν τα νερά του NBA, «πυροδοτώντας την βόμβα» Τζέιμς Χάρντεν. Ο άσος των Νετς είναι ο μεγαλύτερος πόθος του διδύμου Μόρεϊ-Μπαρντ , τον οποίο ο Μόρεϊ γνωρίζει από όταν δούλευε στους Ρόκετς.

Στην «Πόλη της Αδελφικής Αγάπης» περιμένουν να δουν πώς θα κυλήσει η χρονιά και ελπίζουν να καταφέρουν να τον αποκτήσουν αντί του Σίμονς, προσδοκώντας θετική απάντηση των Νετς αν τα πράγματα δεν έχουν εξελιχθεί καλά για το Μπρούκλιν.

Ο Στίβεν Α. Σμιθ είχε περιγράψει με γλαφυρό τρόπο όσα συμβαίνουν στην ομάδα του Νας στην εκπομπή «First Take», αφήνοντας αιχμές για την στάση του Ίρβινγκ.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Δεν αναγνωρίζουν την αξία του Κέβιν Ντουράντ και δεν τον εκτιμούν όπως πρέπει. Και αυτό γίνεται κατά κύριο λόγο εξαιτίας του Κάιρι Ίρβινγκ, διότι όλοι ξέρουμε πως αν αυτός ήταν εκεί, όλα θα ήταν διαφορετικά.

Όμως ο Κάιρι σκέφτεται μόνο τον εαυτό του και κανέναν άλλο. Άφησε όλους τους συμπαίκτες του ξεκρέμαστους, με αποτέλεσμα ο Κέβιν Ντουράντ να πέσει στη μιζέρια και ο Τζέιμς Χάρντεν να σκέφτεται πολύ σοβαρά ακόμη και να αποχωρήσει από την ομάδα.»

Αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο, τότε είναι πιθανό ο Χάρντεν να εμπλακεί σε μεταγραφή για δεύτερη σερί χρονιά.