Η Ατλέτικο Παραναένσε κέρδισε τον δεύτερο τίτλο της Copa Sudamericana, επικρατώντας με 1-0 της Μπραγκαντίνο στον τελικό που έγινε στο Centenario του Μοντεβιδέο.

Ο Νικάο (που αργότερα ψηφίστηκε ως παίκτης του αγώνα) σημείωσε το μοναδικό γκολ του αγώνα στο πρώτο ημίχρονο (28’) με ένα εντυπωσιακό ανάποδο «ψαλιδάκι», επιτρέποντας στην ομάδα του να πανηγυρίσει στη Νότια Αμερική το αντίστοιχο Europa League.

Ο τερματοφύλακας Κλέιτον Σβένγκμπερ μπόρεσε να αποκρούσει το δυνατό σουτ του Μιγκέλ Τέρανς, αλλά ο Νικάο αντέδρασε έξυπνα και από το «ψαλιδάκι» του, η μπάλα κατέληξε στα δίκτυα.

Το τρόπαιο, που κατακτήθηκε μπροστά σε φιλάθλους που βρίσκονταν σε απόσταση στο στάδιο Centenario, ήρθε τρία χρόνια αφότου ο σύλλογος κέρδισε για πρώτη φορά τον ίδιο τίτλο.
Η Ατλέτικο είναι πλέον η μοναδική βραζιλιάνικη ομάδα που κατέκτησε δύο φορές το τρόπαιο.

Το επόμενο Σάββατο η Φλαμένγκο θα αντιμετωπίσει την Παλμέιρας στο ίδιο γήπεδο στον τελικό του Copa Libertadores, του αντίστοιχου Champions League της Νότιας Αμερικής.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή ήταν η πρώτη φορά που δύο βραζιλιάνικοι σύλλογοι αγωνίστηκαν στον τελικό του Copa Sudamericana.

Η Red Bull Μπραγκαντίνο, μια ομάδα από μια μικρή πόλη κοντά στο Σάο Πάολο που δημιουργήθηκε το 2020 με τη συγχώνευση των Μπαραγκαντίνο και Red Bull Μπραζίλ, είχε περισσότερη κατοχή σε όλη τη διάρκεια, αλλά η απειλή της περιοριζόταν κυρίως σε σέντρες.

«Μάθαμε να παίζουμε εξαιρετικά σε νοκ άουτ παιχνίδια, μάθαμε με τα χρόνια και γίναμε πιο ώριμοι», είπε ο Νικάο. «Έχουμε πολλούς παίκτες που έχουν παίξει σε τελικούς, που γνωρίζουν την ατμόσφαιρα».

Ο τίτλος εγγυάται στην Ατλέτικο μια θέση στο Copa Libertadores της επόμενης χρονιάς.

«Θα πρέπει να είμαστε περήφανοι για αυτή την ομάδα», είπε ο Αργεντινός επιθετικός της Μπραγκαντίνο, Κουέλο.