Βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά Ελλάδα και στη δυτική Πελοπόννησο. Μάλιστα στη δυτική Ελλάδα, ο καιρός θα παραμείνει άστατος καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές, οι βροχές προβλέπεται να ξεκινήσουν μετά το μεσημέρι και θα είναι ασθενείς και τοπικές. Με εξαίρεση όμως την Πελοπόννησο, που πιθανόν να είναι μέτριας έντασης τα φαινόμενα και να εκδηλωθούν και στα νότια τμήματα πρόσκαιρες καταιγίδες. Παροδική συννεφιά θα επικρατήσει στο Αιγαίο, χωρίς να λείψουν τοπικές βροχές στα βόρεια και στα Δωδεκάνησα. Από μεριάς φαινομένων λοιπόν θα είναι μια φθινοπωρινή μέρα.

Η θερμοκρασία

Θερμοκρασιακά δεν περιμένουμε κάποια αξιόλογη μεταβολή συγκριτικά με τις προηγούμενες μέρες. Οι μέγιστες τιμές θα φτάσουν τους 17°C στα δυτικά και βόρεια και 18-20°C στις υπόλοιπες περιοχές, τοπικά 21 βαθμούς Κελσίου στο νότιο Αιγαίο.

Οι άνεμοι θα πνέουν σε νότιες διευθύνσεις στα πελάγη. Στο Ιόνιο 4-6 μποφόρ και στο Αιγαίο 3-5 και μετά το μεσημέρι θα φτάσουν πρόσκαιρα τα 6 μποφόρ.

Στην Αττική θα επικρατήσει αυξημένη συννεφιά. Ωστόσο προς το βράδυ και κυρίως προς το ξημέρωμα της Τρίτης, αναμένονται μέτριας έντασης βροχές στο λεκανοπέδιο. Η θερμοκρασία από 12-19°C με νοτιάδες 3-5 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη

Και στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές να σημειώνονται κυρίως από το απόγευμα και στη συνέχεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9-17°C και οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς 2-3 μποφόρ.

Όσον αφορά τις επόμενες μέρες , την Τρίτη ο καιρός θα παραμείνει άστατος. Κάποιες πρόσκαιρες καταιγίδες προβλέπονται στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο και στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο, και είναι και οι περιοχές που οι βροχές θα είναι λίγο πιο δυνατές.

Υγρασία

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα παραμείνει σε παρόμοια επίπεδα, από 18°C στα δυτικά και βόρεια, μέχρι 19-21°C στις υπόλοιπες περιοχές. Και θα φυσάει νοτιάς, 6-7 μποφόρ, με αρκετή υγρασία, το βράδυ θα το γυρίσει σε βοριά σε πιο ήπιες εντάσεις.

Καταιγίδες

Και τέλος την Τετάρτη, με εξαίρεση τη δυτική Ελλάδα όπου περιμένουμε ασθενείς τοπικές βροχές, στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές αλλά και στο Αιγαίο προβλέπονται βροχές και καταιγίδες, οι οποίες προς το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι βόρειοι 3-5 και στο βόρειο Αιγαίο θα είναι ισχυροί μέχρι 7 μποφόρ. Γεγονός που θα ρίξει τη θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα στους 12 βαθμούς το μεσημέρι και θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα στην υπόλοιπη χώρα πλησιάζοντας τους 19-22 βαθμούς Κελσίου.

&