Δεν υπάρχουν λέξεις στο πολύ πλούσιο ελληνικό λεξιλόγιο για να περιγράψει το πόσο τραγικός, το πόσο κακός ήταν ο Άρης στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Κλεάνθης Βικελίδης.
Μια ομάδα χωρίς αρχή και τέλος, μια ομάδα που έγινε έρμαιο των διαθέσεων του εκπληκτικού ΠΑΣ Γιάννινα, που έκανε πάρτι στο Κλεάνθης Βικελίδης επικρατώντας με 5-0. Μια εμφάνιση βγαλμένη από τα πιο τρελά όνειρα των φιλοξενούμενων και από τους χειρότερους εφιάλτες των κιτρινόμαυρων. Μια εμφάνιση ντροπής από τους παίκτες του Άρη.

Ναι υπήρχαν σημαντικές απουσίες, αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία γι αυτή την τραγική εικόνα στον αγωνιστικό χώρο. Όχι μ΄ αυτό το μπάτζετ που διαθέτει ο Άρης. Δεν πίστευαν αυτό που έβλεπαν οι οπαδοί των κιτρινόμαυρων, που αποσβολωμένοι στις εξέδρες έβλεπαν τους παίκτες της ηπειρωτικής ομάδας να κάνουν πάρτι. Μετά το σφύριγμα της λήξης ξέσπασαν σε αποδοκιμασίες κατά πάντων. Με κατεβασμένα τα κεφάλια αποχώρησαν οι παίκτες του Άρη. Στον αντίποδα, οι φιλοξενούμενοι πανηγύρισαν μια δίκαιη νίκη. Μια νίκη που, κακά τα ψέματα, ούτε οι ίδιοι περίμεναν.

Ο Άκης Μάντζιος είχε να αντιμετωπίσει αρκετά προβλήματα απουσιών πριν από την έναρξη του αγώνα και παρέταξε τον Άρη με τρεις αλλαγές στο βασικό σχήμα σε σχέση με τον αγώνα με τον Βόλο. Επέλεξε τον Ματέο Γκαρσία ως αντικαταστάτη του Μπερτόλιο σε ρόλο επιτελικού μέσου, ενώ ξεκίνησε στο βασικό σχήμα και τον Ιτούρμπε. Ακόμα, παρά το μακρινό ταξίδι της επιστροφής από την Αυστραλία, ο Τζέγκο ήταν ο παρτενέρ του Εντιαγέ στα χαφ. Ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα , Ηρακλής Μεταξάς, επέλεξε την ίδια ακριβώς ενδεκάδα με τον αγώνα της προηγούμενης αγωνιστικής με τον Παναιτωλικό. Παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-4-2 και τους Μιλιντσεάνου και Περέα στην επίθεση.

Γκολ με το καλημέρα (0-1)

Ο Άρης προσπάθησε να πάρει από την αρχή τον έλεγχο του παιχνιδιού, όμως, οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ με το … καλημέρα. Στο 4′ , μετά από σέντρα του Σαλιαγκα από δεξιά, ο Σνάιντερ με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Κουέστα. Φάση που έκανε έξαλλο τον Άκη Μάντζιο, που τα έβαλε με τους παίκτες του για την αδράνεια τους. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο, οι κιτρίνομαυροι βρήκαν τα πατήματα τους και προσπάθησαν να κλείσουν τους γηπεδούχους στην περιοχή τους.

Στο 15′, μετά από ωραία κάθετη του Εντιαγέ, ο Καμαρά μπήκε από δεξιά στη μεγάλη περιοχή, σούταρε, όμως ο Πίρμσαν έβαλε σωτηρία την κόντρα και έδιωξε σε κόρνερ,που πέρασε ανεκμετάλλευτο. Οι παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα ήταν επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις, ενώ ο Μάντζιος έδωσε εντολή στους Γκαρσία και Ιτούρμπε να αλλάξουν θέσεις, με τον Παραγουανό να αναλαμβάνει ρόλο επιτελικού μέσου.

Μονόπλευρη ανάπτυξη

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν πολύ καλά οργανωμένος μεσοαμυντικά, πίεζε ψηλά και έκανε δύσκολη την ανάπτυξη του παιχνιδιού του Άρη. Οι γηπεδούχοι, μάλιστα, προσπαθούσαν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις συνεχώς από τα αριστερά, με αποτέλεσμα να γίνονται προβλέψιμοι. Στο 28′ ο Γκάμα σούταρε μέσα από τη μεγάλη περιοχή, όμως ο Λοντίγκιν μπλόκαρε την μπάλα.

«Ψυχρολουσία» και 0-2

Οι παίκτες του Άρη προσπαθούσαν να φτάσουν στην ισοφάριση, δεν είχαν όμως γρήγορες επιστροφές, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι φιλοξενούμενοι. Στο 35′ ο Πίρμσαν έβγαλε πολύ ωραία κάθετη πάσα στον Μιλιντσεάνου, που μόνος απέναντι στον Κουέστα, τον πλάσαρε, διπλασιάζοντας τα τέρματα για την ομάδα του. Στο επόμενο τριλεπτο ο Άρης έχασε δύο ευκαιρίες, με τους Γκάμα και Ιτούρμπε να μην μπορούν να σκοράρουν μέσα από την μεγάλη περιοχή.

Γκολ από Περέα (0-3)

Ο Άκης Μάντζιος ξεκίνησε με αλλαγές το δεύτερο ημίχρονο, σε μια προσπάθεια να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας του. Ο Σάσα πέρασε στην θέση του Σάκιτς και κάλυψε το δεξί άκρο της άμυνας και ο Μανσίνι αντικατέστησε τον Ιτούρμπε. Αντίθετα, ο Ηρακλής Μεταξάς δεν είχε λόγο να προχωρήσει σε διαφοροποιήσεις, καθώς ήταν απόλυτα ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας του. Κάτι που επιβεβαιώθηκε και λίγα λεπτά αργότερα, όταν και στο 54΄ μετά από πάσα του Πίρσμαν, ο Περέα πλάσαρε ιδανικά τον Κουέστα, σημειώνοντας το τρίτο γκολ για την ομάδα του. Στο 61΄ο Άρης έχασε τεράστια ευκαιρία να μειώσει το σκορ, όταν μετά από σέντρα του Γκάμα, ο Καμαρά έπιασε τη κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, όμως, ο Λοντίγκιν απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Πέναλτι και 0-4

Δεν είχε τέλος το μαρτύριο για τον Άρη στο χθεσινό παιχνίδι. Στο 70ο λεπτό ο Εραμούσπε με πέναλτι διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Ο Εντιαγέ στη προσπάθεια του να διώξει βρήκε την μπάλα με το χέρι και μετά από εξέταση της φάσης από τον VAR και τον διαιτητή, καταλογίστηκε η εσχάτη των ποινών.

Η ντροπή συνεχίστηκε

Όποιος ήθελε έβαζε γκολ στην άμυνα του Άρη και αυτό έκανε και ο Μορέιρα, που στο 85ο λεπτό με δυνατό σουτ έξω από τη μεγάλη έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Αγωνίστηκε και ο Λόπεθ μετά από εφτά μήνες, αλλά ποιος να ασχοληθεί με τον Ισπανό… Το σφύριγμα της λήξης συνοδεύτηκε από έντονες αποδοκιμασίες από τους οπαδούς του Άρη σε βάρος των πάντων.

Άρης (Ά. Μάντζιος): Κουέστα, Σάκιτς (46′ Σάσα), Μπράμπετς, Δεληζήσης, Γκάνεα, Τζέγκο (58′ Μάνος), Εντιαγέ (82′ Ματίγια), Γκαρσία, Ιτούρμπε (46′ Μαντσίνι), Γκάμα, Καμαρά (82′ Λόπεθ)

ΠΑΣ Γιάννινα: (Η. Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας (81′ Παντελάκης), Πίρσμαν, Καραχάλιος, Ντομίνγκες, Γκαρντάφσκι, Σνάιντερ, Περέα, Μιλιντσεάνου (64′ Μορέιρα)