Υπό έλεγχο βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα στον παραλιακό οικισμό Αγ. Πόρτο στην Τήνο και απείλησε τρεις οικισμούς.

Οι ισχυροί Βόρειοι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή αποτέλεσαν το βασικό εμπόδιο για την κατάσβεση της πυρκαγιάς παρά τις προσπάθειες της Πυροσβεστικής να ελέγξει το μέτωπο. Από την αρχή στην κατάσβεση συμμετείχαν οι τοπικές δυνάμεις του πυροσβεστικού σώματος με πέντε οχήματα και δέκα άνδρες, καθώς και υδροφόρες του δήμου αλλά και κάτοικοι του νησιού με ιδιωτικά οχήματα.


Νωρίτερα, είχε δοθεί προληπτικά εντολή εκκένωσης σε τρεις οικισμούς, Φερό, Λυχναφτιά και Αγία Βαρβάρα, καθώς η φωτιά ήταν ανεξέλεγκτη.

Ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων

Για αυτό, όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα Cyclades24.gr, δύο πυροσβεστικά επανδρωμένα οχήματα αναχώρησαν εκτάκτως από το λιμάνι της Ερμούπολης με το πλοίο Άρτεμις προκειμένου να μεταβούν στην Τήνο. Στο πλοίο επιβιβάστηκε και ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, υπεύθυνος για την πολιτική προστασία, Γιώργος Λεονταρίτης.

Παράλληλα, από το λιμάνι του Γαυρίου Άνδρου αναχώρησαν με το πλοίο Fast Ferries Andros 4 πυροσβεστικά οχήματα επανδρωμένα τα οποία με τη σειρά τους κλήθηκαν να συνδράμουν στην κατάσβεση της φωτιάς στο Πόρτο της Τήνου.

Στην Άνδρο δόθηκε εντολή να μεταβούν και δυνάμεις της πυροσβεστικής από την Αττική, όπως και κλιμάκια για την αντιμετώπιση περιπτώσεων εμπρησμών.

Λίγο πριν τις 8 το βράδυ οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να ελέγξουν τη φωτιά, ωστόσο, λόγω των θυελλωδών ανέμων ακόμη και μετά την κατάσβεσή της θα υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι αναζωπύρωσης και οι δυνάμεις θα παραμένουν επί ποδός όλη τη νύχτα.

Φωτογραφίες: Cyclades24.gr