Για την πορεία του κορωνοϊού, την κατάσταση στα νοσοκομεία και τους εμβολιασμούς, μίλησε η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ. Η γιατρός επιβεβαίωσε ότι στο «κόκκινο» εξακολουθούν να βρίσκονται τα νοσοκομεία στη Βόρεια Ελλάδα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Καλημέρα», η κ. Παγώνη υπογράμμισε ότι η κάλυψη των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στην 3η Υγειονομική Περιφέρεια (Μακεδονίας) έχει αγγίξει το 99%, ενώ στην επικράτεια αυτή την στιγμή βρίσκεται στο 93%.

Τι γίνεται στην Αττική

Λίγο καλύτερα φαίνεται πως είναι τα πράγματα στην Αττική, καθώς σύμφωνα με τα λεγόμενα της προέδρου του ΕΙΝΑΠ η κάλυψη των ΜΕΘ στην Περιφέρεια αυτή ανέρχεται στο 88%.

Η κ. Παγώνη χαρακτήρισε πολύ δύσκολη την κατάσταση ενώ τόνισε πως «πρέπει να εφαρμόσουμε τα μέτρα για να πάμε μπροστά, δεν μπορούμε να λέμε κάθε τρεις και λίγο να προστίθενται νέα μέτρα».

Για την τρίτη δόση

Όσον αφορά στη χορήγηση της τρίτης αναμνηστικής δόσης, προέταξε την σημασία της για όλους αλλά ιδιαίτερα για τα άτομα άνω των 60 ετών και για εκείνους που έχουν υποκείμενα νοσήματα: «Μετά το εξάμηνο μειώνεται η αντίσταση στον ιό. Αν δεν γίνει η τρίτη δόση, τα άτομα αυτά δεν θα έχουν άμυνα και δεν θα μπορούν να αντιμετωπίσουν τον ιό με κίνδυνο  να φτάσουν ως τις ΜΕΘ.