Ο Άκης Σκέρτσος μιλώντας στο MEGA για τα νέα μέτρα περιορισμού των ανεμβολίαστων, ρωτήθηκε για το ζήτημα της υποχρεωτικότητας του εμβολίου στους ενστόλους, τη στιγμή που το μέτρο αυτό ήδη εφαρμόζεται στα νοσοκομείο. Το θέμα αυτό παραμένει ψηλά στην ατζέντα της πολιτικής αντιπαράθεσης με τον ΣΥΡΙΖΑ να ζητάει την επέκταση της υποχρεωτικότητας στους ενστόλους αλλά και σε άλλους εργαζόμενους του δημοσίου.

Ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε ότι τα νοσοκομεία θεωρούνται εστίες διασποράς του ιού εάν δεν υπάρχουν μέτρα ενώ άλλοι χώροι του δημοσίου δεν συμβάλλουν σε αυτό το μέγεθος στην διασπορά του ιού. «Δεν υπάρχει δηλαδή κάποια μελέτη που να δείχνει ότι οι εργαζόμενοι στην αστυνομία μεταδίδουν τον ιό σε όσους έρχονται σε επαφή μαζί τους άρα επιβάλλεται να εμβολιαστούν», ανέφερε προκαλώντας την αντίδραση του Νάσου Ηλιόπουλου.

Ηλιόπουλος για Σκέρτσο: «Επιτελικό τσίρκο»

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας την τελευταία φράση του κ. Σκέρτσου ανέφερε: «Με 91 απώλειες σήμερα ο κ. Σκέρτσος θέλει ειδική μελέτη για να κρίνει αν ένας ανεμβολίαστος αστυνομικός που έρχεται σε επαφή με δεκάδες πολίτες μπορεί να μεταδίδει ή όχι».

«Επιτελικό τσίρκο», καταλήγει ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ.

Απάντηση Σκέρτσου: Οι αστυνομικοί νοσούν και μεταδίδουν τον ιό όσο και οι υπόλοιποι

«Ας σταματήσουν επιτέλους στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να υπονομεύουν πλαγίως ή ευθέως το εμβολιαστικό πρόγραμμα και να διαστρεβλώνουν δηλώσεις» ανέφερε σε ανάρτησή του στο Facebook ο υπουργός Επικρατείας και πρόσθεσε:

Οι ανεφάρμοστες προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ περί «προαιρετικής υποχρεωτικότητας» -αλλά χωρίς πρακτικές κυρώσεις- σε άλλες ομάδες δημοσίων υπαλλήλων πλην των υγειονομικών, δεν προσφέρουν πρακτικά κάποιο υγειονομικό όφελος ως προς τη γενική ανοσία του πληθυσμού. Λειτουργούν όμως σίγουρα παρελκυστικά αφενός για να καλύψουν τη συστηματικά επαμφοτερίζουσα στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα θέματα της πανδημίας και αφετέρου για να προκαλέσουν αναστάτωση σε κρίσιμες λειτουργίες του κράτους, όπως είναι η δημόσια τάξη και ασφάλεια.

Η υποχρεωτικότητα στον εμβολιασμό δεν αποτελεί πολιτική σημαία ευκαιρίας. Η υποχρεωτικότητα στον εμβολιασμό συνδέεται ευθέως με τον κίνδυνο έκθεσης και μετάδοσης του ιού σε ευάλωτες ομάδες όπως π.χ. οι ασθενείς που προσφεύγουν στα νοσοκομεία για να αναζητήσουν θεραπεία και όχι για να κολλήσουν COVID.

Οι αστυνομικοί νοσούν και μεταδίδουν όταν δεν τηρούν τα ατομικά μέτρα προστασίας όσο και οι υπόλοιποι συμπολίτες μας. Σίγουρα όμως δεν συμμετέχουν σε αλυσίδες διασποράς του ιού που να δικαιολογούν την επιβολή οποιασδήποτε υποχρεωτικότητας. Κανένα δεδομένο από τις καθημερινές ιχνηλατήσεις που πραγματοποιούν με επιστημονική μεθοδολογία επί 20 μήνες οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν οδηγεί σε τέτοιο συμπέρασμα. Δηλαδή καμία έρευνα. Τα παπαγαλάκια του ΣΥΡΙΖΑ ας σταματήσουν να παράγουν τόσο ανώφελο θόρυβο που προκαλεί μόνο σύγχυση και παραπληροφόρηση.