Τους κανόνες που ισχύουν από τη νομοθεσία για τις πτήσεις Γενικής Αεροπορίας (ΓΑ) υπενθυμίζει με Νotam η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, ενώ από τώρα και στο εξής όλοι οι χειριστές πτητικών μέσων ΓΑ πρέπει να ενημερώνουν τον διαχειριστή του πεδίου προσγείωσης που χρησιμοποιούν.

Η ΥΠΑ υπενθυμίζει τους κανόνες που ισχύουν για τις πτήσεις ΓΑ, με αφορμή το τραγικό αεροπορικό δυστύχημα με τον 62χρονο πιλότο, που κατέπεσε με το μονοκινητήριο αεροσκάφος του, το οποίο απογειώθηκε από ιδιωτικό πεδίο στη Θήβα με προορισμό άφιξης περιοχή της Δράμας, την περασμένη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα η Notam για τις αεροπορικές μετακινήσεις Γενικής Αεροπορίας προβλέπει τα ακόλουθα:

Όλα τα αεροσκάφη ΓΑ, πριν τη διεξαγωγή πτήσεων σε πεδία προσγείωσης, επιβάλλεται να ενημερώνουν και να λαμβάνουν άδεια για τη χρήση των πεδίων από τους διαχειριστές τους.

Η ενημέρωση για την διεξαγωγή της πτήσης πρέπει να περιλαμβάνει:

1. Το Νηολόγιο του αεροσκάφους (AIRCRAFT REGISTRATION).

2. Το ονοματεπώνυμο του πιλότου (NAME OF PILOT).

3. Τoν συνολικό αριθμό επιβατών (TOTAL PASSENGERS ON BOARD).

4. Αεροδρόμιο αναχώρησης (AERODROME OF DEPARTURE).

5. Εκτιμώμενη ώρα άφιξης. (ESTIMATED TIME OF ARRIVAL).

6. Δήλωση του χειριστή ότι το πτυχίο του, το πιστοποιητικό αξιοπλοΐας και το πιστοποιητικό ασφάλισης παραμένουν σε ισχύ. (A DECLARATION THAT THE PILOT’S LICENSE,THE CERTIFICATE OF AIRWORTHINESS AND INSURANCE CERTIFICATE REMAIN VALID).

7. Υπενθυμίζεται ότι η υποβολή σχεδίου πτήσης για τα αφικνούμενα και αναχωρούντα προς και από πεδίο προσγείωσης αεροσκάφη είναι υποχρεωτική (SUBMISSION OF THE FLIGHT PLAN FOR ARRIVING AND DEPARTING AIRCRAFT IS MANDATORY).