Η νέα καθημερινότητα όπως διαμορφώνεται με τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκη και ισχύουν από την ερχόμενη Δευτέρα αποτυπώνεται σε έναν πίνακα που έδωσε στη δημοσιότητα η Κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα η είσοδος επιτρέπεται για όλους με μόνη υποχρέωση τη χρήση μάσκας (δηλαδή εμβολιασμένοι, νοσήσαντες και ανεμβολίαστοι) σε αγορές τροφίμων (σ.σ σούπερ μάρκετ, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, φούρνους, λαϊκές, ζαχαροπλαστεία και άλλα), φαρμακεία και ΜΜΜ – αστικές μετακινήσεις.

Με μάσκα και υποχρεωτικό αρνητικό τεστ για τους ανεμβολίαστους επιτρέπεται η είσοδος σε ΜΜΜ – υπεραστικές μετακινήσεις, εκπαίδευση, χώρους εργασίας (σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα), σε χώρους λατρείας, σε λιανεμπόριο, κομμωτήρια και ανοιχτούς χώρους εστίασης.

Τέλος, μόνο οι εμβολισμέμνοι θα μπορούν να εισέρτχονται σε κλειστούς χώρους εστίασης, σε θέατρα και σινεμά, σε μουσεία, εκθέσεις και συνέδρια, σε γυμναστήρια και γήπεδα.

Τι αλλάζει για τους άνω των 60 ετών

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εμβολιασμένοι άνω των 60 θα πρέπει να κάνουν και την τρίτη δόση μετά την παρέλευση 7 μηνών από τη δεύτερη δόση, διαφορετικά θα συγκαταλέγονται στην κατηγορία των ανεμβολίαστων.

Δείτε τον πίνακα