Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει για τέσσερις ημέρες στο Ζάππειο Μέγαρο (19-22/11) «εικονογραφημένα ταξίδια» στην Ιστορία και τον Πολιτισμό με όχημα τον Φιλοτελισμό κατά την διάρκεια της Πανευρωπαϊκής Έκθεσης NOTOS 2021 και εκατοντάδες σημαντικά εκθέματα που για πρώτη φορά παρουσιάζονται στην χώρα μας.

Το αναμνηστικό φυλλαράκι των ΕΛ.ΤΑ για την NOTOS 2021

Με συμμετοχή εκθετών από περισσότερες από 35 χώρες οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν αντικείμενα υψηλής ιστορικής και καλλιτεχνικής αξίας καθώς και μοναδικά εκθέματα όπως οι εκτυπωτικές πλάκες του πρώτου Ελληνικού Γραμματοσήμου, των Μεγάλων Κεφαλών του Ερμή,

Επίσης στην αίθουσα των «Πολυτίμων» ένας από τους αναμφισβήτητους πρωταγωνιστές θα είναι το πλέον «ποθητό» και διάσημο παγκοσμίως Σολφερίνο, το λανθασμένο χρωματικά 40λεπτο που αποτελεί το «Χρυσόμαλλο Δέρας» όχι μόνον του Ελληνικού αλλά και του Παγκόσμιου Φιλοτελισμού.

Ο μοναδικός γνωστός φάκελος με Σολφερίνο

«Η Στρατιά του Μωρέως» του Γαλλικού Εκστρατευτικού Σώματος, 6 μήνες μετά την Ναυμαχία του Ναυαρίνου, αναβιώνει μέσα από τις επιστολές των πρωταγωνιστών. Η σπουδαιότητα της μεταφοράς αλληλογραφίας με αερόστατα κατά την διάρκεια της εξάμηνης Πολιορκίας του Παρισιού (1870-1871) από τα Πρωσσικά Στρατεύματα παρουσιάζεται σε ένα συναρπαστικό έκθεμα. Η περιήγηση των επισκεπτών γίνεται μέσα από πλήθος άλλων εκθεμάτων που αναφέρονται στην «Ταχυδρομική Ιστορία του Πόντου μέχρι το 1923», την «Οικονομική Ιστορία των Εβραίων της Γερμανίας από το 1800-1940», την «Αρχιτεκτονική στην Μόσχα», την ιστορία της υπόδησης στο συναρπαστικό έκθεμα «Επί Ποδός», το «Κύπελλο FIFA» ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για ποδοσφαιρόφιλους καθώς και την εξαιρετική καταγραφή του Πηλίου με τον Μουντζούρη μέσα από το φακό και τις καρτ-ποστάλ του σπουδαίου καλλιτέχνη-φωτογράφου Στέφανου Στουρνάρα.

Οι επισκέπτες της NOTOS 2021 θα γνωρίσουν και θα ψυχαγωγηθούν μέσα από τις εικόνες και τις αφηγήσεις λιγότερο γνωστών πτυχών του Πολιτισμού.

Η είσοδος στην Έκθεση είναι δωρεάν με τήρηση όλων των υγειονομικών προϋποθέσεων και κανόνων.