Δεν πρόκειται να ληφθούν δραστικά μέτρα που θα ανατρέπουν τον ως τώρα κυβερνητικό σχεδιασμό για τη διαχείριση του τέταρτου κύματος της πανδημίας ήταν το μήνυμα του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα ο οποιος φιλοξενηθηκε στην εκπομπή LIVE NEWS με τον Νίκο Ευαγγελάτο.

Δεν πρόκειται να πάμε σε μέτρα Αυστρίας

«Καταρχάς έχουμε ένα πλέγμα μέτρων το οποίο έχει αρχίσει να αποδίδει κάποια πράγματα τις τελευταίες ημέρες μια σταθεροποίηση στο επίπεδο των κρουσμάτων και μια αύξηση σημαντική των εμβολιασμών, τόσο της πρώτης όσο και της τρίτης δόσης», δήλωσε ο κ. Πέτσας.

«Χρειάζεται επιμονή και σωστός έλεγχος. Κάτι δραστικό επομένως να μην περιμένετε και δεν πρόκειται να υπάρξει», ξεκαθάρισε.

Και συνέχισε, λέγοντας ότι «δεν πρόκειται να πάμε σε μέτρα Αυστρίας, όπως συζητείται τις τελευταίες μέρες. Πάμε στο πλαίσιο των μέτρων που ξέρουμε. Ενδεχομένως να υπάρξουν κάποιες μικρές παρεμβάσεις, αλλά θα είναι περιμετρικές δεν θα είναι κάτι δραστικό και αυτό θέλω να είναι ξεκάθαρο».

«Το δημόσιο έχει δείξει και στο προηγούμενο χρονικό διάστημα ότι δούλεψε ικανοποιητικά, σχετικά με τα μέτρα της τηλεργασίας και με διάφορες διευθετήσεις στο ωράριο», σημείωσε ο κ. Πέτσας.

«Δεν έχω ακόμα επιστημονικά δεδομένα για να το πω αυτό με σιγουριά, μπορώ να πω όμως την προσωπική εμπειρία. Ένα μεγάλο μέρος αυτών των άδικων θανάτων οφείλεται στο γεγονός ότι αρκετοί συμπολίτες μας ήταν αρνητές ή δεν ήθελαν για διάφορους λόγους να κάνουν το εμβόλιο με αποτέλεσμα να πηγαίνουν στο νοσοκομείο και να ζητούν ιατρική φροντίδα σχετικά αργά», υπογράμμισε για τον μεγάλο αριθμό θανάτων.

«Παρακαλώ να ελέγχουν τον εαυτό τους με τη δυνατότητα που έχουν με τα self – tests,  rapid – tests και να αναζητούν την ιατρική φροντίδα γρήγορα», τόνισε κάνοντας έκκληση στους Έλληνες  πολίτες να πηγαίνουν έγκαιρα στο νοσοκομείο.

«Είναι μια μάχη η τρίτη δόση για να ανακάμψουμε το κύμα της πανδημίας που μετά από την κορύφωση του το Νοέμβριο θα υπάρξει μια πτώση», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Στέλιος Πέτσας εξέφρασε τα συλλυπήτηριά του για το εργατικό δυστύχημα στον ΗΣΑΠ. «Τα θερμά μου συλλυπητήρια και στην οικογένεια του εργαζόμενου που έχασε τη ζωή του, αλλά φυσικά και στην οικογένεια των συναδέλφων του που είδαν έναν συνάδελφο τους να χάνει τη ζωή του τη ώρα της δουλειάς του. Εύχομαι και πιστεύω ότι θα υπάρξει πλήρης διαλεύκανση των αιτιών και των συνθηκών, οι οποίες οδήγησαν σε αυτό το τραγικό δυστύχημα», ανέφερε.