Τους τραυματίες εργαζόμενους που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» μετά το εργατικό δυστύχημα στον ΗΣΑΠ, επισκέφτηκαν ο τομεάρχης Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς και η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Οι κ.κ. Παππάς και Ξενογιαννακοπούλου ζήτησαν την πλήρη διαλεύκανση των συνθηκών του θανατηφόρου εργατικού ατυχήματος και την απόδοση ευθυνών ενώ άσκησαν κριτική στην κυβέρνηση για χαλάρωση των ελέγχων σε ότι αφορά την εφαρμογή των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Αναλυτικά η δήλωση του Νίκου Παππά και της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου έχει ως εξής:

«Επισκεφτήκαμε το Γενικό Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» για να ενημερωθούμε για την κατάσταση της υγείας των εργαζόμενων που τραυματίστηκαν στο δυστύχημα στον Ηλεκτρικό. Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ανταποκρίθηκε άμεσα και περιθάλπει τους τραυματίες.

»Δυστυχώς, για μια ακόμα φορά μέσα σε λίγες εβδομάδες και με τον τραγικότερο τρόπο, με την απώλεια δηλαδή ανθρώπινης ζωής, τίθεται υπό αμφισβήτηση η επάρκεια στη λήψη μέτρων προστασίας και ασφάλειας των εργαζομένων κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

»Μετά από μια σειρά θανατηφόρων εργατικών ατυχημάτων, κρίνεται αναγκαία η αναβάθμιση των σχετικών προβλέψεων και ο αυστηρός έλεγχος για την εφαρμογή τους.

»Η ελαστικοποίηση της εργασίας, με ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη, έχει επιφέρει τη χαλάρωσή τους. Αναμένουμε την πλήρη διαλεύκανση των συνθηκών του σημερινού θανατηφόρου εργατικού ατυχήματος και την απόδοση ευθυνών.

»Η διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ. οφείλει να φροντίσει για την πλήρη στήριξη της οικογένειας του θανόντος εργαζόμενου, καθώς και των τραυματισμένων, στους οποίους ευχόμαστε περαστικά».