Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του MEGA, η Κομισιόν έχει στα σκαριά πρόταση, που μπορεί να φέρει ακόμα και μέσα σε αυτή την εβδομάδα, για εισαγωγή της τρίτης δόσης στο πιστοποιητικό εμβολισμού.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι για να ταξιδέψει κάποιος στην Ευρώπη και να θεωρείται πλήρως εμβολιασμένος και συνεπώς να έχει το πιστοποιητικό, θα πρέπει να έχει κάνει και τις τρεις δόσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου, θα συζητηθούν στο Ευρωκοινοβούλιο οι αλλαγές που θα γίνουν όσο αφορά το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό Covid-19.

Η επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων συζητά με την Επιτροπή για την εφαρμογή του ψηφιακού πιστοποιητικού Covid-19 στα κράτη-μέλη της ΕΕ, καθώς και για τις πρόσφατες αλλαγές σε χώρες όπως η Αυστρία και η Γαλλία σχετικά με την ισχύ των πιστοποιητικών εμβολιασμού, και τις επιπτώσεις των αλλαγών στην ελευθερία της μετακίνησης.

Υπενθυμίζεται πως ο κανονισμός της ΕΕ για το ψηφιακό πιστοποιητικό COVID τέθηκε σε εφαρμογή την 1η Ιουλίου 2021. Οι πολίτες και οι κάτοικοι της ΕΕ μπορούν να παραλαμβάνουν και να επαληθεύουν τα ψηφιακά τους πιστοποιητικά COVID σε ολόκληρη την ΕΕ μέσω της ειδικής πλατφόρμας σε κάθε κράτος.