Άλιμος-Προστατεύει τους μαθητές από τα αυτοκίνητα

Ο Δήμος Αλίμου προκειμένου να προστατεύσει τα παιδιά στις σχολικές μονάδες από τους οδηγούς οχημάτων που αναπτύσσουν ταχύτητες έξω από αυτές, εγκαθιστά παντού σαμαράκια. Τα χρόνια περνάνε, η οδηγική συμπεριφορά όμως παραμένει ίδια δυστυχώς και ευτυχώς που κάποιοι δήμαρχοι δεν φοβούνται το πολιτικό κόστος και λαμβάνουν καίριες αποφάσεις

Μια απόφαση που μπορεί να προκαλέσει αντιδράσεις από κάποιους οδηγούς έλαβε ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης. Τα πολυσυζητιμένα σαμαράκια επιστρέφουν και λαμβάνουν την θέση τους έξω από τις σχολικές μονάδες. Γιατί; Μα επειδή πρέπει να προστατευθούν τα παιδιά από τους οδηγούς εκείνους που δεν σέβονται τους κανόνες οδικής ασφάλειας.

Κατασκευάστηκαν λοιπόν και παραδόθηκαν στη χρήση του κοινού οι πρώτες τρεις (3) ασφαλείς σχολικές διαβάσεις επί της οδού Υψηλάντου, για τους μαθητές των παρακείμενων σχολικών μονάδων (2ο Γυμνάσιο, 5ο Γυμνάσιο, 3ο Νηπιαγωγείο, Γεννάδειος Σχολή).

Όπως ενημερώνει ο Δήμος Αλίμου, «ο στόχος  είναι να διευκολυνθούν οι πεζοί μαθητές αλλά και εν γένει οι πολίτες (γονείς, εκπαιδευτικοί κ.λπ.) που καθημερινά διέρχονται από τα σημεία αυτά και συχνά βρίσκονται αντιμέτωποι με οχήματα που, δυστυχώς, δεν σέβονται ούτε τους πεζούς, ούτε τους κανόνες ασφαλούς οδηγικής συμπεριφοράς.

Αντίστοιχες διαβάσεις σταδιακά θα δημιουργηθούν και περιμετρικά από πολλές σχολικές μονάδες, που επίσης η συχνή διέλευση οχημάτων μπορεί να προκαλέσει κινδύνους και προβλήματα. Ενδεικτικά, η επόμενη σχολική διάβαση πρόκειται τις επόμενες μέρες να κατασκευαστεί στην οδό Βρεττάκου, ανάμεσα στο 10ο Νηπιαγωγείο και το 5ο Δημοτικό Σχολείο.

Διευκρινίζεται ότι οι κατασκευές αυτές δεν αποτελούν “σαμαράκια” και δεν επιτρέπεται να κατασκευάζονται σε οποιοδήποτε σημείο της πόλης αλλά μόνον γύρω από σχολικές μονάδες. Η κατασκευή “σαμαριών” δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη σωστή οδηγική συμπεριφορά, τον σεβασμό προς τους πεζούς, την προσοχή στην οδήγηση κ.ο.κ..

Γι’ αυτό, και με την ευκαιρία αυτή, παρακαλούνται για άλλη μία φορά όλοι οι οδηγοί να προσέχουν ιδιαίτερα τους πεζούς και να τους δίνουν προτεραιότητα, ιδίως μάλιστα, όταν κυκλοφορούν κοντά και γύρω από σχολικές μονάδες και άλλους χώρους με παιδιά».

Ο Δήμος Αλίμου επίσης, την Κυριακή 21 Νοεμβρίου (Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων των Τροχαίων στους Δρόμους) ο Δήμος Αλίμου, σε συνεργασία με το Triathlon Lab Athens, διοργανώνει ποδηλατοδρομία μνήμης και διαμαρτυρίας για τα θύματα τροχαίων με ποδήλατα, στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση των πολιτών για τα δυστυχήματα που σχετίζονται με ποδηλάτες.

Η ποδηλατοδρομία θα ξεκινήσει στις 8 π.μ. από το Δημοτικό Κολυμβητήριο Αλίμου (Μαρίνα Αλίμου) και θα καταλήξει στο Δημαρχείο, όπου σε μία σεμνή τελετή θα τιμηθούν τα θύματα. Στη συνέχεια, στο parking του Κολυμβητηρίου θα στηθεί χώρος εκπαίδευσης παιδιών για τη βελτίωση των ποδηλατικών δεξιοτήτων τους και τη σωστή οδηγική συμπεριφορά με ποδήλατα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk