Μία ομάδα χάκερ κατόρθωσε να παραβιάσει το σύστημα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του FBI (Federal Bureau of Investigation) και κατάφερε να στείλει μέσω αυτού δεκάδες χιλιάδες ηλεκτρονικά μηνύματα που… προειδοποιούσαν για πιθανή κυβερνοεπίθεση.

Σύμφωνα με τους ειδικούς του FBI η παραβίαση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 13 Νοεμβρίου, με τα ψεύτικα μηνύματα να εμφανίζονται με την πραγματική κατάληξη των ηλεκτρονικών διευθύνσεων της υπηρεσίας, δηλαδή @ic.fbi.gov.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αμερικανικής ομοσπονδιακής υπηρεσίας, το υλικό που είχε «επηρεαστεί» από την επίθεση τέθηκε γρήγορα εκτός δικτύου, μετά την ανακάλυψη του συμβάντος, ενώ διευκρινίζεται ότι πρόκειται πλέον για μία έρευνα σε εξέλιξη.

Την αποκάλυψη ότι τα ψεύτικα μηνύματα αφορούσαν «προειδοποιήσεις» για πιθανή κυβερνοεπίθεση έκανε ο οργανισμός παρακολούθησης απειλών στον κυβερνοχώρο Spamhaus Project, μέσω ανάρτησης στο Twitter. Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα έδωσαν στη δημοσιότητα, τα υποτιθέμενα επίσημα έγγραφα έχουν τον χαρακτηρισμό «επείγον» ενώ η σφραγίδα ήταν του αμερικανικού Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας (Department of Homeland Security).

Αξίζει να σημειωθεί ότι το FBI είναι ομοσπονδιακή υπηρεσία επιβολής του νόμου αλλά υπάγεται στο αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης.