Η γαλλική Δικαιοσύνη καλείται να ερευνήσει μια υπόθεση βιασμού στρατιωτικού από άνδρα συνάδελφό της μετά από δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο.

Το περιστατικό συνέβη την 1η Ιουλίου στους χώρους της προεδρίας που προορίζονται για το στρατιωτικό προσωπικό. Επειτα από αποχαιρετιστήριο πάρτι για στρατηγό, στο οποίο είχε παραβρεθεί για λίγο και ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, η στρατιωτικός -που είναι 31 ετών- κατήγγειλε ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον συνάδελφό της με τον οποίο γνωρίζονταν.

Εργάζονταν μαζί

Η Libération ανέφερε ότι ο φερόμενος ως δράστης και το θύμα εργάζονταν μαζί σε υπηρεσία που διαχειρίζεται απόρρητα ζητήματα.

Το πάρτι είχε γίνει στο Ελιζέ, αλλά μετά την αποχώρηση του Μακρόν μεταφέρθηκε σε παρακείμενο κτίριο.

Το τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV μετέδωσε ότι ο κατηγορούμενος τέθηκε αρχικά υπό αστυνομική κράτηση στις 12 Ιουλίου. Στη συνέχεια, και αφού ολοκληρώθηκε η ανάκριση, τού δόθηκε το καθεστώς του προστατευόμενου μάρτυρα, δηλαδή του εμπλεκόμενου σε μια υπόθεση χωρίς να του έχουν αποδοθεί κατηγορίες.

Η αξιωματικός του στρατού κατέθεσε αναφορά στο αστυνομικό τμήμα του 8ου διαμερίσματος της πόλης του Παρισιού αμέσως μετά το περιστατικό. Επέμεινε, όμως, πως δεν επιθυμούσε να υποβάλει καταγγελία.

Σημειώνεται ότι το στρατιωτικό προσωπικό που τοποθετείται στο επιτελείο του Προέδρου της Δημοκρατίας τίθεται υπό την ευθύνη των Μεγάρου των Ηλυσίων. Η γαλλική προεδρία απέφυγε να αναφερθεί στο ζήτημα, δηλώνοντας πως δεν σχολιάζει νομικές υποθέσεις εν εξελίξει.