Με την πίεση στο Σύστημα Υγείας να αυξάνεται μέρα με τη μέρα και τα επιδημιολογικά στοιχεία καθημερινά να δείχνουν αυξήσεις τόσο στους θανάτους, όσο και στις διασωληνώσεις, αλλά και τις εισαγωγές στα νοσοκομεία, νέα μέτρα πέφτουν «στο τραπέζι» ώστε να μπει ένα «φρένο» στη διασπορά της πανδημίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΣΚΑΙ, που επικαλείται πληροφορίες από κορυφαία μέλη της επιτροπής των ειδικών και πηγές του Υπουργείου Υγείας, οι συζητήσεις θα κορυφωθούν εντός των επομένων ημερών με όποιες ανακοινώσεις, εφόσον προκύψουν αποφάσεις, να αναμένονται την Τετάρτη.

Μέτρα αποκλειστικά για ανεμβολίαστους

Αυτό που επισημαίνεται, είναι ότι τα μέτρα θα αφορούν αποκλειστικά τους ανεμβολίαστους.

Το πρώτο μέτρο, είναι η εφαρμογή του μοντέλου στα σούπερ μάρκετ, να ισχύσει και στον κλάδο της ψυχαγωγίας και της εστίασης, με περιορισμό της πληρότητας και εφαρμογή των αποστάσεων.

Ένα δεύτερο μέτρο που συζητείται, είναι η επαναφορά της τηλεργασίας. Ωστόσο, το συγκεκριμένο ζήτημα συναντά αντιρρήσεις από το Υπουργείο Εργασίας.

Επιπλέον, εξετάζεται το μέτρο του κλιμακωτού ωραρίου προσέλευσης στο δημόσιο, ένα μέτρο που έχει αρκετές πιθανότητες να εφαρμοστεί.

Όσον αφορά τις μάσκες, οι ειδικοί επιθυμούν να δουν την χρήση της και σε εξωτερικούς χώρους και της διπλής μάσκας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Τέλος, αυτό το οποίο θα ήθελαν οι ειδικοί να δουν να εφαρμόζεται είναι τόσο η χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους όσο και η εφαρμογή διπλής μάσκας στα ΜΜΜ.

Η κυβέρνηση, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, φαίνεται πως αποκλείει την λήψη περιοριστικών μέτρων για τους εμβολιασμένους ειδικά σε μία περίοδο που έχει ξεκινήσει να καταγράφεται αύξηση των εμβολιασμών.